Teknoloji

iPhone 13’te yaşanan Apple Watch ile Kilit Açma sorunu için düzeltme gelecek

ios 15.4 face id
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, “Apple Watch ile kilit açma” özelliğinin yeni iPhone 13 cihazlarıyla çalışmamasına yol açabilen bir sorun tespit ettiğini söyledi. Destek sayfasındaki yeni bir not, sorun ile ilgili açıklamaları içeriyor.

Apple, yüz maskesi takarken iPhone’unuzun kilidini açmaya çalışırsanız “Apple Watch ile İletişim Kurulamıyor” mesajını görebileceğinizi veya Apple Watch ile Kilit Açma özelliğini ayarlayamayabileceğinizi söylüyor.

Geçtiğimiz cuma günü iPhone 13 serisi modellerin yurt dışında satışa çıkmasıyla birlikte, r/AppleWatch Reddit panosundaki kullanıcılar bu sorunu gördüklerini bildirmeye başladılar. Bazıları, iPhone 11 Max dahil olmak üzere diğer iPhone modelleriyle Watch kilit açma özelliğini kullanabildiklerini söyledi.

Apple Watch ile Kilit Açma özelliği nedir?

Apple, bu yılın başlarında iOS 14.5’in dağıtıma çıkmasıyla birlikte Face ID’yi eşleştirilmiş bir Apple Watch ile kullanan, iPhone’un kilidini açma özelliğini kullanıma sunmuştu. Birçok halka açık yerde yüz maskelerinin önerildiği ve bunun Face ID’nin sizi tanımasını zorlaştırdığı pandemi dönemi sırasında bu özellik kullanışlı oluyor.

Bu özellik, iPhone X ve sonraki modellerinde çalışıyor ve hem iPhone’da hem de Apple Watch’ta kablosuz ve Bluetooth’un açık olmasını gerektirir. Özelliğin çalışması için Watch’un bilek algılama özelliğinin açık olması, parola korumalı olması, saatin bileğinizde olması ve kilidinin açık olması da gerekiyor.

Apple, iPhone 13 serisi cihazlarındaki soruna neyin neden olduğunu söylemedi, sadece “yaklaşan bir yazılım güncellemesinde düzeltileceğini” söyledi. Ancak güncellemenin ne zaman geleceği hakkında bir bilgi vermedi. Destek sayfası notu, “Apple Watch ile kilidi aç” özelliğini kapatmanızı ve bu dönem boyunca maskeliyken iPhone 13’ünüzün kilidini açmak için parolanızı kullanmanızı öneriyor.

İLGİLİ HABERLER