Teknoloji

iPhone 12’nin üretim sürecini etkileyebilecek ilginç iddia

iphone 12
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iPhone 12 ile birlikte üretim konusunda önemli bir değişikliğe gidebilir. Şirketin, üretimin önemli bir kısmını Çin’den Hindistan’a taşımak için ilk adımı iPhone 12’yle birlikte atabileceği söyleniyor. Üretimde ağırlığı Çin’den Hindistan’a kaydırma sürecinin beş yıl sürebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple’ın üretimde Çin’e olan bağımlılığını azaltma konusundaki planlarına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirketin bu çeyrek itibarıyla Vietnam’da da AirPods üreteceği iddiasının ortaya çıkışının üzerinden de çok zaman geçmiş değil.

India Economic Times’ın haberine göre, Apple Hindistan’da 40 milyar dolarlık iPhone üretmeyi planlıyor. Ülkede iPhone’un mevcut satış hacmi ise 1.5 milyar dolar seviyesinde. Bu da üretimin büyük kısmının Hindistan dışında satış için yapılacağı anlamına geliyor.

Söz konusu plan gerçeğe dönüştüğü takdirde Apple, Hindistan’ın en büyük ihracatçısı hâline gelecek. Apple’ın üretim için yine Foxconn ve Wistron ile çalışmaya devam edeceği belirtiliyor. Şirket, ekstra gümrük vergisi ödememek için Hindistan’da satacağı iPhone’ları da ülke sınırları içinde üretmeye başlamıştı. Apple’ın ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının tekrarlanmasından duyduğu endişe nedeniyle de üretimini Çin dışında başka ülkelere yaymayı istediği biliniyor.

Apple’ın Hindistan’da üretim için kendisine avantaj sağlayacak teşvikten yararlanmak için önümüzdeki hafta itibarıyla başvuruda bulunabileceği ve gerekli onayın da 1 Ağustos itibarıyla çıkabileceği söyleniyor. Bu tarih iPhone 12 üretiminin başlangıcı için biraz geç görünse de, Apple’ın kısa süre içinde telefonun üretiminde Hindistan’ın payını artırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER