Teknoloji

iPhone 12’nin tanıtım tarihi için yeni bir iddia

apple iPhone 12 RAM miktarıyla ilgili yeni bir sızıntı tanıtım tarihi

Apple yıllardır iPhone’larını SE modeller haricinde sonbaharda tanıtıyor. Söz konusu geleneğin bu yıl da sürmesi kesin görünüyor. Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen tanıtım için bir tarih iddiası daha geldi. Buna göre, iPhone 12 serisi 8 Eylül’de Apple Watch Series 6 ile birlikte gözler önüne çıkacak.

Apple’ın sonbahar takviminde bir etkinliğin daha bulunduğu da iddialar arasında yer alıyor. Şirketin 27 Ekim’de Apple Glass ve şirketin kendi geliştirdiği işlemcileri taşıyan MacBook’ları tanıtmak için bir etkinlik daha düzenleyeceği iddia ediliyor.

Henüz Apple tarafından verilen bir işaret olmasa da, iPhone 12’nin tanıtımı için işaret edilen tarihin mantıklı göründüğünü söylemek gerekiyor. Şirket geçtiğimiz yıl iPhone 11 serisini 10 Eylül Salı günü tanıtmıştı. Dolayısıyla bu yıl da tanıtımın salı gününe denk gelen 8 Eylül’de gerçekleştirilmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Bu etkinliğin küresel koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi ortamda gerçekleştirilme ihtimali de yüksek görünüyor.

27 Ekim’deki etkinlikte ise Apple’ın kendi işlemcilerini taşıyan yeni MacBook ve MacBook Pro ile Apple Glass’ın tanıtılması bekleniyor. iPad Pro’nun yenilenmiş versiyonunun tanıtımının da bu etkinlikte yapılabilir.

iPhone 12 ve yeni MacBook’ların tanıtımı için verilen tarihler mantıklı görünse de, mevcut koşullar nedeniyle şirketlerin geçmiş alışkanlıklarının ve planlarının değişebileceğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER