Teknoloji

iPhone 12 serisinin tasarımı için dikkat çekici iddia

ipad pro iphone 12
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 12 serisiyle tanışmak için daha uzun bir süre boyunca beklemek gerekiyor. Ancak yeni iPhone’a dair haberler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bloomberg’in Apple ürünleri konusundaki haberleriyle tanınan muhabiri Mark Gurman, iPhone 12’nin tasarımı konusunda önemli işaretler verdi.

Gurman’a göre, yeni iPhone’da kavisli köşeler yerine çelikle korunan düz köşeler tercih edilecek. Bu tasarımın hem iPhone 5’i hem de en yeni iPad Pro‘yu hatırlatacağını belirten Gurman, iPhone 12’nin iPad Pro’nun küçültülmüşü gibi görünebileceğini dile getirdi.

Bu son haber, geçmiş dedikodularla da örtüşüyor. 2020 model iPhone’un görsel bakımdan iPhone 5’e benzeyeceği ancak tıpkı iPhone 4 gibi cam bir arka panele sahip olacağı iddiası daha önce gündeme gelmişti. Apple’ın mevcut tasarım dilinde köklü bir değişikliğe işaret eden bu iddia, şirketin tasarım bakımından en beğenilen iPhone’larından birine dönebileceği mesajını veriyor. Uzun süredir iPhone tasarımında köklü bir değişime gitmeyen Apple için iPhone ve iPad tasarımlarını aynı çizgiye getirmek de mantıklı bir tercih gibi görünüyor.

Apple’ın iPhone 12’de de Pro serisinde üç arka kameraya, diğer modellerde ise çift arka kameraya yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor. İlk olarak 2020 model iPad Pro’da sunulan 3D LiDAR sisteminin de Pro modellere yerleştirilmesi ve böylelikle daha gelişmiş bir artırılmış gerçeklik (AR) deneyiminin sağlanması da beklentiler arasında yer alıyor.

iPhone 12 ailesinde en büyük ekran seçeneği 6.5 inç olacak

iPhone 12’de en büyük ekran boyutu seçeneğinin yine 6.5 inç olacağı belirtirken, Apple’ın ekranın üzerindeki çentiği de ciddi ölçüde küçültmeyi hedeflediği iddia ediliyor. Yeni nesil iPhone’ların tamamında özellikle yapay zekâ ve AR performansını artırmak için çok daha hızlı işlemcilerin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

iPhone 12, Apple’ın bu yılki ajandasında yer alan tek ürün değil. Şirketin akıllı hoparlörü HomePod’un daha uygun fiyatlı versiyonunu da bu yıl çıkarması bekleniyor. Bunlara ek olarak, Apple Tags’in de 2020 bitmeden resmiyet kazanması öngörülüyor. Apple normal şartlar altında yeni iPhone’larını genellikle sonbaharda tanıtıyor. Ancak küresel koronavirüs salgını nedeniyle tedarik zincirlerinde de ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu nedenle Apple’ın alışılagelmiş takviminde değişiklik yapması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER