Teknoloji

iPhone 12 serisinden etkileyici satış başarısı

iphone 12

Geçtiğimiz yıl ekim ayında tanıtılan iPhone 12 serisi, Apple’ın 2014 tarihli iPhone 6 serisinden bu yana en iyi çıkış performansını sergileyen serisi oldu. Söz konusu durum, Counterpoint Research araştırma şirketi tarafından hazırlanan raporla doğrulandı.

Analistlere göre, 5G desteği ve Pro olmayan modellerde bile OLED ekrana yer verilmesi, iPhone 12’lerin başarısının temel faktörleri olarak öne çıkıyor. Bu sefer kullanıcıların üst segment seçeneklere yönelmiş olması da ayrıca dikkat çekiyor.

Dörtlünün en popüler üyesi olarak 12 Pro Max öne çıkıyor. Satışların yüzde 29’unu bu modelin oluşturduğu belirtilirken, 2019 çıkışlı 11 Pro Max‘e kıyasla yüzde 25’lik bir artışın kaydedildiği ifade edildi. 12 Pro Max’e en çok ilgi gösteren ülke ise ABD oldu. Raporun hazırlandığı tarihe kadar yapılan 12 Pro Max satışlarının yüzde 40’ının ABD’de gerçekleştirildiği ifade edildi.

12 Pro Max, ABD’de 11 Pro Max gibi 1100 dolardan satışa sunulmuştu. Bu modele olan ilginin yüksekliği, serinin ortalama satış fiyatını da yukarıya çekti. Ortalama satış fiyatının iPhone tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmasına bağlı olarak, serinin satış gelirleri de iPhone 11 serisine kıyasla yüzde 22 oranında arttı.

Diğer neden ise oldukça basit. Apple daha fazla telefon satıyor. iPhone 12 serisi 100 milyon satış sayısına nisan ayında ulaştı. iPhone 11 serisinin bu seviyeye ulaşması için dokuz ay gerekmişti.

İLGİLİ HABERLER