Manşetler

iPhone 12 satışları Apple’a durgun dönemde rekor gelir ve kâr getirdi

apple gpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın rekor kıran kazanç raporları dizisi açıklanan en son çeyrek raporuyla birlikte devam ediyor. Şirket, geride kalan Nisan-Haziran 2021 döneminde 81,43 milyar dolar gelir elde ederek güçlü bir üçüncü çeyrek mali yılı açıklamış oldu. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 36 artış ve haziran çeyrekleri için tüm zamanların yeni bir rekoru niteliğini taşıyor. Ayrıca, analistlerin beklediği 73 milyar dolarlık rakamı da ezip geçiyor. Apple, geride kalan çeyrek mali yıllık dönemde 21.7 milyar dolarlık net kâr kaydetti.

Aslında tüketici ilgisi Apple’ın eylül ayında duyurması beklenen bir sonraki iPhone serisine doğru kaymaya başladığından, bu çeyrek genellikle iPhone satışlarının daha yavaş olduğu dönemlerden biridir. Ancak satışlar, Apple’ın 5G destekli ilk akıllı telefonları için devam eden ivmeyi yansıtıyor, bir yıl önceki bu zamana kıyasla hâlâ etkileyici bir şekilde ilerleyerek yüzde 50 artış kaydetti. Mobil operatörler de çeşitli promosyon indirimleri ve teklifleri ile iPhone 12 serisini agresif bir şekilde pazarlamaya devam etti.

Mac ve iPad satışları yıldan yıla sırasıyla yüzde 16,3 ve yüzde 11,9 oranında arttı. Apple, geçtiğimiz aylarda yeniden tasarlanmış 24 inç iMac ve güncellenmiş iPad Pro‘yu piyasaya sürdü. Bu cihazlar, Apple’ın kendi tasarımı M1 çipini kullanan en son cihazlar oldu ve şirketin bugüne kadar piyasaya sürdüğü en güçlü donanımlardan bazıları arasında yer alıyor. 12.9 inç iPad Pro, bu yıl yenilenmesi beklenen MacBook Pro’da var olacağı söylenen bir teknoloji olan Mini LED teknolojisini barındıran bir ekrana sahip. 16 inç MacBook Pro, Mac Pro ve daha büyük boyutlu iMac ise henüz Apple’ın kendi işlemcisine geçiş yapmadı.

Apple, haziran çeyreğinde tüm zamanların en yüksek gelirini yakalayan hizmetlerine yoğun bir şekilde odaklanmaya devam ediyor. Servisler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 civarında bir büyüme kaydetti. Apple, Apple Music’in büyümesini desteklemeye devam etmek amacıyla, haziran ayında paralı müzik hizmeti için yeni bir kayıpsız akış seçeneği ve Dolby Atmos uzamsal sesi kullanıma sundu. Apple TV Plus’ın simge niteliğindeki orijinal yapımlarından biri olan Ted Lasso ise, ikinci sezonu ile geri döndü. Apple, podcast aboneliklerini ve kanallarını da geçen ay kullanıma sundu.

İLGİLİ HABERLER