Teknoloji

iPhone 12 Pro ve Pro Max yoğun ilgi görmeye devam ediyor

iphone 12 pro max ifixit
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın tüm iPhone 12 modelleri dünyanın pek çok ülkesinde satışa sunulmuş durumda. AppleInsider sitesinin haberine göre, iPhone 12 Pro ve Pro Max modellerinin stokları oldukça hızlı biçimde tükeniyor. Yatırım bankası JP Morgan tarafından hazırlanan bir nota göre, bazı bölgelerde iPhone 12 Pro’nun teslimat süresi 33 güne kadar çıkıyor.

Analist Samik Chatterjee’nin imzasını taşıyan notta, pek çok bölgede iPhone 12 Pro’nun ortalama bekleme süresinin 27 gün civarında olduğu ve bu bekleme süresinin giderek yükseldiği ifade edildi. 27 günlük ortalama bekleme süresinin 2020 model iPhone’ların çıkışından bu yana görülen en uzun süre olduğunun da altı çizildi. Chatterjee, uzun bekleme süresinin bu telefonlara yönelik ilginin bir göstergesi olduğunu da belirtti.

iPhone 12 ve iPhone 12 mini için verilen siparişler ise birkaç gün içinde teslim edilebiliyor. Bu modellerde ortalama bekleme süresinin üç gün civarında olduğu belirtiliyor. Pro ve Pro Max modellerinin ortalama küresek bekleme süreleri ise 27 ve 23 gün olarak veriliyor. iPhone satışlarının yaklaşık yüzde 35’in gerçekleştiği ABD’de ise bu süreler sırasıyla 33 ve 25 güne çıkıyor. Tüm iPhone 12 modellerinde mağazadan teslim alma seçeneği için bir gün beklemek gerekiyor.

Daha önce çıkan haberlerde iPhone 12 Pro modellerine yönelik başlangıçtaki yoğun ilginin yıl sonuna doğru Pro olmayan modellere kayacağı belirtilmişti. Bu öngörünün doğruluğu konusunda yorumda bulunmak için vakit henüz erken olsa da, Pro ve Pro Max’e olan ilgi hâlâ canlılığını koruyor.

İLGİLİ HABERLER