Teknoloji

iPhone 12 Pro ve Pro Max’in ekranları için önemli iddia

en iyi iphone 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Y-OCTA OLED panellerinin kullanımı konusunda sonunda Apple‘ı ikna etmiş gibi görünüyor. 2019 model iPhone’larda da bu ekranların kullanılacağı iddia edilse de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. Ancak ETNews sitesinde yer alan habere göre; 2020’de çıkacak 5.4 ve 6.7 inç ekranlı iPhone’larda, yani iPhone 12 Pro ve Pro Max‘te sadece Samsung’un tedarik ettiği bu ekranlar kullanılacak.

Y-OCTA teknolojisine sahip ekran panellerinde hücre üstü dokunma algılama teknolojisi mevcut. Böylelikle dokunma hassasiyetine sahip ekstra bir katman yerleştirmeye gerek kalmıyor. Bu sayede ekran paneli hem inceliyor hem de üretim maliyeti düşüyor.

ETNews’in haberine göre; hâlihazırda Y-OCTA panelleri, Apple’ın ihtiyacını karşılayabilecek ölçekte üretebilecek tek şirket Samsung.

iPhone 12 Pro ve Pro Max dışındaki iPhone’lar için durum ne?

Apple’ın 2020’de iki iPhone’u daha kullanıcıların karşısına çıkarması bekleniyor. Bunlardan birinin 4.7 inç LCD ekranlı iPhone SE 2 olması öngörülüyor. Diğer modelin ise 6.1 inç OLED ekrana sahip iPhone 12 olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu model için Samsung’un yanı sıra LG’den de OLED panel tedarik edebileceği belirtiliyor.

Apple’ın iPhone Pro’lar ile tanışacağı Y-OCTA paneller, Samsung’un telefonlarında uzun süredir kullanılıyor. Şirket, kötü talihli Galaxy Note 7’den bu yana Y-OCTA panellerden yararlanıyor. Galaxy S8’de de Y-OCTA’yı kullanan Samsung, S8+’ta ise standart OLED panele yer vermeyi seçmişti.

İLGİLİ HABERLER