Teknoloji

iPhone 12 Pro ve Pro Max DxOMark’ın değerlendirmelerinde yüksek not aldı

iphone 12 pro

Apple akıllı telefon fotoğrafçılığının öncülerinden biri olsa da, iPhone’lar uzun süredir DxOMark listelerinde geri kalıyordu. Son yıllarda yeniden tacını geri almak için çalışan Apple, iPhone 12 Pro modelleriyle bu doğrultudaki en başarılı girişiminde bulunmuş gibi görünüyor. En azından DxOMark’ın değerlendirmelerinde, iPhone 12 Pro’ların Huawei’ler hariç tüm rakiplerini geride bıraktığı görülüyor.

Akıllı telefon kameraları konusunda mütevazı davranan Apple, donanım bakımından mümkün olduğunca çok kamera teknolojisini cihaza yerleştirip bunları yazılımla destekliyor. Bu strateji bir süre işe yarasa da; Huawei kamera alanında gösterdiği inanılmaz gelişim ve Xiaomi gibi Çinli üreticilerinin kamera performansları, Apple’ı sonunda harekete geçmeye sevk etmişe benziyor. En azından DxOMark’ın verdiği puanlar, bu çabanın işe yaradığını gösteriyor.

iPhone 12 Pro’da 12 megapiksel çözünürlüklü standart sensöre 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 12 megapiksel 2x zum yapabilen telefoto kamera eşlik ediyor. Kameranın teknik özellikleri iPhone 11 Pro Max’e bir hayli benzese de, DxOMark’tan övgü almayı başardı. İyi pozlama, doğru renkler iPhone 12 Pro’nun kamerasının dikkat çektiği unsurlar oluyor. Kameranın zayıf karnının ise zum performansı olduğu belirtiliyor.

iPhone 12 Pro Max’te de aynı sensör mevcut olsa da, telefoto kamera 2.5x zum yapabiliyor ve değişken sensörlü optik görüntü sabitleme sistemi kullanılıyor. DxOMark telefonun otomatik odaklama performansının rekor kırdığını, ancak LiDAR sensörünün bokeh efekti konusunda bir fark yaratmadığını belirtiyor.

iPhone 12 Pro ve Pro Max’in kamera performansının aldığı yüksek puanın sadık Apple kullanıcılarını sevindireceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER