Teknoloji

iPhone 12 Pro’nun kamera sistemi ile ilgili dikkat çekici iddialar

iphone 12 pro

Gelecek nesil Apple telefonu iPhone 12 Pro ile birlikte gelebilecek yeni özelliklere dair dedikodular artmaya başlıyor. Twitter’da Apple hakkında verdiği sızıntılarla bilinen @PineLeaks rumuzlu hesap birtakım ipuçları paylaştı.

Eylül ayında tanıtılmasını beklediğimiz iPhone 12 Pro ile birlikte bazı önemli yükseltmelerin yapılması bekleniyor. Öncelikle ve belki en önemlisi, 64 megapiksel çözünürlüklü ve Sony tarafından üretilmesi muhtemel yeni bir sensörün kullanılması bekleniyor.

Daha büyük boyutlu bir sensör sayesinde Gece Modu daha iyi çalışacak, kameraya daha fazla ışığın girmesi sağlanacak. Üstelik Apple, Gece Modu özelliğini ön, telefoto ve ultra geniş kameralara da getirebilir. Akıllı HDR özelliği de iyileşecektir, tabii ki Apple yeni bir algoritmayla Akıllı HDR tabanlı fotoğrafların performansını daha da artırabilir.

Makro lens de iPhone 12 Pro ile birlikte sunulabilecek yeni kamera özelliklerinden bir tanesi olabilir. Bu durumda arkadaki kamera sayısı dörde çıkacaktır. PineLeaks bu sayede süjeye 2.2 cm kadar yaklaşmanın mümkün olabileceğini belirtiyor. Sonuç olarak makro fotoğrafların performansı daha da artacaktır.

 

Yeni iPhone 12 Pro modelindeki pilde de birtakım iyileştirmeler görülecek. Pilin kapasitesinin önceki nesil telefona göre yüzde 10 artırılması bekleniyor. Böylelikle yeni eklenecek 5G modemin ihtiyaçları da karşılanacaktır. Ayrıca PineLeaks, iOS 14’ün haziran ayında Apple tarafından duyurulacağını kaydetti. Her ne kadar önemli sayılabilecek yenilikler barındırmasa da, yeni tasarımlar ve grafiklerin sunulabileceğini de ekledi.

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinin önümüzdeki eylül ayında tanıtılmasını bekliyoruz. Dedikodulara göre Apple, geçen yıllarda gördüğümüz tasarımlardan farklı bir tasarıma geçiş yapacak. Yeni iPhone’ların tasarım açısından iPad Pro’lara biraz daha benzeyeceği, düz kenarlara sahip olacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER