Manşetler

iPhone 12 sonunda tanıtıldı, işte özellikleri

iphone 12

iPhone 12 Apple’ın takvimine göre normalden biraz daha geç de olsa, sonunda gözler önüne çıktı. iPhone 12’de tıpkı iPhone 11 ve iPhone XR’da olduğu gibi, 6.1 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Yeni iPhone’da LCD ekrandan OLED ekran paneline geçiş yapılması en önemli gelişmelerden biri olarak öne çıkıyor. Telefonun kenarlarının iPad Pro, iPad Air ve iPhone 4 serisi gibi düzleşmesi de ayrıca dikkat çekiyor.

iPhone 12 için siyah, beyaz, kırmızı, mavi ve yeşil olmak üzere beş renk seçeneği sunuluyor. Düz kenarları dışında iPhone 12’nin iPhone 11’e bir hayli benzediği söylenebilir. Apple’ın Face ID teknolojisine ev sahipliği yapan ekran üstü çentik varlığını koruyor. Ancak OLED ekran paneline geçişe bağlı olarak ekranın etrafındaki çerçevenin incelmiş olması dikkat çekiyor. Akıllı telefonun arkasında ikili bir kamera sistemi bulunuyor. Mat camla kaplı kare şeklindeki kamera modülü, parlak arka panelin kalan kısmıyla hoş bir kontrast oluşturuyor.

iPhone 12’nin 6.1 inç OLED ekranının maksimum parlaklık seviyesi 1200 nit. Bu ekran Dolby Vision, HDR 10 ve HLG desteklerine de sahip.

Apple’ın en yeni iPhone’unun kalbinde A14 Bionic işlemci bulunuyor. Şirket, bu işlemcinin 5 nm süreciyle üretilmiş ilk akıllı telefon işlemcisi olduğuna dikkat çekiyor. Apple, A14 Bionic’in gelişmiş performans ve verimlilik sağlayacağını belirtiyor. Apple, A14 Bionic’in Android akıllı telefonlardaki en iyi işlemcilere kıyasla yüzde 50 daha hızlı performans sunacağı iddiasında da bulunuyor. Şirket aynı iddiayı grafik işlemci birimi için de tekrarlıyor.

iPhone 12 çift arka kamerayla geliyor

Apple iPhone 12’yle birlikte 5G dönemine de merhaba diyor. Şirket, yeni telefonlarının ideal şebeke performansını sunarken pil ömrünü de dengeleyecek şekilde tasarlandığının altını çiziyor. Akıllı veri modu sayesinde kullanıcıların o anki aktivitelerinin 5G hızına gerek duymaması durumunda otomatik olarak LTE kullanılıyor. Apple, 5G performansını 30 ülkede 100 mobil operatörle test ettiğine dikkat çekti.

iPhone 12’de 12 megapiksel çözünürlüklü, f/1.6 diyafram genişlikli ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Düşük ışık performansının iyileştirilmesine dikkat çeken Apple, fotoğraf yazılımındaki gelişime bağlı olarak dinamik aralık ve detayların maksimum seviyeye çıkarıldığını belirtti. iPhone 12 ile birlikte ön kameraya da Gece Modu ekleniyor.

Apple iPhone 12’yle birlikte kablosuz şarj deneyimini geliştirmeye yönelik bir adım da atıyor. Şirket, MagSafe teknolojisiyle kablosuz şarjı iyileştirerek daha iyi ve daha verimli bir deneyime dönüştürmeyi vadediyor.

Apple, iPhone 12’nin kutusunda beklendiği gibi Lightning kulaklığa ve şarj adaptörüne yer vermiyor.

iphone 12iPhone 12, ABD’de 799 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Ön siparişe önümüzdeki cuma günü çıkacak telefon, 23 Ekim itibarıyla sahipleriyle buluşacak. Kullanıcılar 64, 128 ve 256 GB dahili depolama alanlarından birini tercih edebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER