Teknoloji

iPhone 2020’de iPad Pro’ya biraz daha yaklaşabilir

iphone 12
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni iPhone‘lar ile tanışmamıza daha oldukça uzun bir süre var. Ancak bu durum, söz konusu cihazlara dair dedikodu ve sızıntıların ortaya çıkmasını engellemiyor. iPhone 12 için hazırlanan örnek modeller de şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda. Bu modellerden en yenisi, 2020 model iPhone’ların mevcut modellere benzeyebileceğini; ancak bazı dikkat çekici farklar da barındırabileceğini işaret ediyor.

Macotakara sitesi tarafından yayınlanan örnek modele ait görüntülerin “Alibaba kaynakları” tarafından paylaşıldığı belirtildi. 6.5 inç ekrana sahip örnek modeli iPhone 11 Pro Max ile karşılaştıran Macotakara ekibi, iki cihazın boyutlarının çok yakın olduğuna dikkat çekti. Eğer örnek modeldeki tasarım gerçeğe dönüşürse, 2020’deki en büyük iPhone’un iPhone 11 Pro Max’e kıyasla çok az daha uzun ve geniş olacağı söylenebilir.

Cihazın kalınlığı konusunda ise farklı bir durum söz konusu. iPhone 11 Max, 8.1 mm. kalınlığında bir kasaya sahip. Örnek modeldeki kasa kalınlığı ise 7.1 mm.’ye çekilmiş. Her iki cihazda da kamera çıkıntısının görmezden gelindiğini belirtmekte fayda var. 1 mm. uzunluk veya genişlik konusunda ciddi bir fark oluşturmasa da, kalınlık konusunda belirgin bir fark yaratabiliyor.

iPhone 12 için özel bir kalem geliştirilebilir

Örnek modelin kenarlara bakıldığında butonların ve ses açma/kapatma düğmesinin biraz daha aşağıya çekildiği görülüyor. Ancak bu göze pek fazla çarpacak türden bir değişim değil. Sol tarafa eklenen minyatür Apple Pencil konvektörü ise örnek modeldeki en ciddi değişim vaadi olarak öne çıkıyor.

Bu konvektör mevcut Apple Pencil için çok küçük. Ancak Macotakara, iPhone 12 için özel bir Apple Pencil’in geliştirilebileceğini belirtiyor. Yine de; hem bu örnek modelin hem de Apple Pencil desteğinin gerçeğe dönüşmesinin garanti olmadığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER