Teknoloji

iPhone 12 modellerinin çıkış tarihi ile ilgili yeni iddialar

iphone 11 pro max 12 apple

Eylül ayı yaklaşıyor, bu da Apple’ın iPhone 12 serisinin tanıtımı için zamanın yaklaştığı anlamına geliyor. 9to5Mac‘in haberine göre, Wedbush adlı bir şirketten analistlerin yayınladığı araştırma notu, Apple’ın iPhone 12 serisini eylül ayında tanıtacağını, ancak akıllı telefonun ekim ayından önce yurt dışında piyasaya çıkmayacağını öne sürdü.

Bazı Apple sızıntı kaynakları ve analistler de 2020 model iPhone serisinin sürmekte olan Kovid-19 pandemisinden dolayı tedarik zincirinde var olan karmaşıklıklar nedeniyle en az birkaç hafta gecikeceğini öne sürmüştü.

Wedbush analistleri ise birkaç farklı senaryoyu dillendiriyor: Öncelikle Apple 2020 iPhone modellerinin hepsini aynı zamanda piyasaya sürebilir, ancak bu ürünlerin piyasada bulunabilirliği kısıtlı, teslimat süreleri de normale göre uzun olur.

İkinci olarak, Apple’ın iPhone X ve iPhone XR’dakine benzer bir piyasaya çıkış stratejisi uygulaması da muhtemel. iPhone X’u hatırlarsak, 2017 yılında önce iPhone 8 ve iPhone 8 Plus piyasaya sürülmüş, onlardan birkaç hafta sonra da iPhone X çıkmıştı. Şirket aynısını bir yıl sonra da iPhone XR ile yapmış, önce iPhone XS ve XS Max modellerini satışa çıkarmıştı.

Pazar araştırma şirketi, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’in eylül ayında tanıtılmasının ardından sınırlı stoklarla piyasada bulunacağını öne sürüyor. Son olarak Apple’ın tanıtımı tamamen ekim ayına erteleyebileceği ve tüm iPhone 12 modellerini tek seferde piyasaya sürebileceği de ihtimaller arasında bulunuyor.

Daha önceki dedikodular Apple’ın birkaç 2020 iPhone modeli çıkarmayı planladığını işaret ediyordu. 5.4 inç ve 6.1 inç ekranlı iPhone 12 modelleri ve 6.1 inç ve 6.7 inç iPhone 12 Pro modelleri bekleniyor. Bu telefonların iPad Pro’dakine benzer bir tasarıma, daha hızlı çalışacak 5nm tabanlı A serisi işlemcilere ve 5G bağlantı desteğine sahip olacağı da iddia edilenler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER