Teknoloji

iPhone 12 mini üretimi ile ilgili yeni iddia

iphone 12 mini

Apple 2020 yılında 5G destekli iPhone 12 serisi içinde bir “mini” versiyon da çıkarmıştı. Bu akıllı telefon modeli küçük boyutları ve yüksek performansıyla kompakt akıllı telefon kullanmayı sevenleri hedefliyor. Çıkan son söylentiler ise Apple’ın bu telefonu üretimini yakın zamanda durdurabileceğini işaret ediyor.

5.4 inç ekranıyla iPhone 12 mini, cebinde büyük boyutlu bir telefon taşımak istemeyen veya telefonu eline aldığında baş parmağıyla ekranın dört bir yanına kolaylıkla erişmek isteyenleri hedefliyor. 9999 TL’lik başlangıç fiyatıyla sunulan mini modeli, bir iPhone için daha yüksek miktarlarda para harcamayı istemeyenler için de cazip bir seçenek oluyor.

Ne var ki, iPhone 12 mini ile ilgili olarak dile getirilen bazı hususlar da var. Örneğin 2227 mAh ile daha düşük bir kapasitesi var. Özellikle 5G kullanımı söz konusu olduğunda, bu düşük kapasiteli pilin iyi bir performans göstermediği söyleniyor. MyDrivers ise, bu modelin dört iPhone 12 çeşidi içinde en düşük satış grafiği gösteren telefon olduğunu öne sürüyor. Seri içinde yer alan diğer üç telefon iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olarak sıralanıyor. Bu durum nedeniyle ABD’li finans şirketi J.P. Morgan, Apple’ın ikinci çeyrekte iPhone 12 mini üretimini durdurabileceğini öne sürüyor.

J.P. Morgan’ın tedarik zinciri analisti William Yang, geçtiğimiz günlerde iPhone 12 ve iPhone 12 mini üretim tahminlerini sırasıyla 9 milyon ve 11 milyon adet düşürdü. Diğer analistler ise Apple’ın iPhone 12 serisindeki en büyük telefon olan iPhone 12 Pro Max’in üretimini 11 milyon adet artırmasını bekliyor. Bu versiyonda 6.7 inçlik bir ekran ve 3687 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor.

Bazı çeşitlerinde görülen düşük satışlara rağmen, Apple’ın bu yılın sonlarında da dört yeni telefon çıkarması bekleniyor. Haber, teknoloji devinin 2021 için çıkarmayı planladığı iPhone 12 mini takipçisi modelin performansı ve dolayısıyla satışını iyileştirmek için bazı “optimizasyonlar” geliştirmesi gerekebileceğini dile getiriyor. Apple, küçük modelinin boyutunu artırmadan pil ömrünü nasıl iyileştirebileceğini bulmak zorunda kalabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER