Teknoloji

iPhone 12 mini erken ön inceleme videosunda görüldü

iphone 12 mini
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen hafta iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerini yurt dışında satışa sunan Apple, 6 Kasım’da ise iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max modelleri için ön siparişleri, yine yurt dışında toplamaya başlayacak. Ne var ki, bu yılın en küçük iPhone modelinin ne kadar “mini” olduğunu görmek için kasım ayını beklemek gerekmiyor. 40 dakika uzunluğundaki bir ön inceleme videosu sayesinde bunu görme imkanı elde ediyoruz.

YouTube’de George Buhnici tarafından yayınlananan video, daha sonra bilinmeyen nedenlerle yayından kaldırıldı. Sonrasında 9to5Mac bu videoyu yeniden yayınlasa da, haberi hazırlarken kontrol ettiğimizde de bu sitenin videoyu kaldırdığına tanık olduk. Her ne olursa olsun, alınan ekran görüntüleri sayesinde iPhone 12 mini’nin ne kadar küçük olduğunu açık şekilde görüyoruz.

iphone 12 mini

Yayınlanıp kaldırılan video sayesinde 5.4 inç ekran barındıran iPhone 12 mini gerçek hayatta ilk kez görüldü. Her ne kadar bu yılın başlarında satışa çıkan ikinci nesil iPhone SE’den daha büyük bir ekrana sahip olsa da, inceltilmiş ekran çerçevesi sayesinde o telefondan daha küçük fiziksel boyutlarla geliyor. iPhone 12 mini’nin yurt dışı satış fiyatı 699 dolardan başlıyor. Bu da 6.1 inç ekranlı iPhone 12’den 100 dolar daha ucuza yurt dışında satılacağını gösteriyor.

iphone 12 mini

Bu yılın iPhone serisinde üç farklı ekran büyüklüğüne sahip modeli görüyoruz. 6.1 inç ekranlı iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’nun yanı sıra büyük ekranlı telefonları tercih edenler için 6.7 inç ekranlı iPhone 12 Pro Max yakında satışta olacak. Bir de büyük ekrandan daha çok tek elle rahat kullanımı tercih edenler için iPhone 12 mini çıkacak. Daha küçük boyutlu ekranı ve piline rağmen iPhone 12 mini, standart iPhone 12’nin teknik özelliklerini bünyesinde barındırıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, iPhone 12 mini için ön siparişler 6 Kasım’da yurt dışında alınmaya başlayacak. Satışlar ise 13 Kasım’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER