Teknoloji

iPhone 12 mini 2020 model iPhone’lar arasında bekleniyor

iphone 12 mini

Geçmişte Apple mobil dünyadaki eğilimleri pek fazla önemsemezdi, kendi gündemi doğrultusunda ilerlerdi. Ancak şirketin son yıllarda bu davranışını terkettiğini, özellikle söz konusu iPhone tasarımı ve boyutları olduğunda sektördeki eğilimleri takip ettiğini görüyoruz. 2020 sonbaharında beklediğimiz yeni iPhone’lar için de bu çizgi değişmeyecek gibi görünüyor.

Bundan birkaç yıl önce Apple, iPhone 6 Plus ile daha büyük ekranlı bir telefon isteyenlere kulak verdi. Daha sonra ise tek bir seferde üç farklı iPhone modeli çıkarmaya başladı. Bu yıl ise eylül ayında Apple’ın dört adet yeni iPhone çıkarması bekleniyor. Bunun yanı sıra mart ayında beklenen iPhone SE 2 ya da iPhone 9 adını taşıyacak cihazı da hesaba kattığımızda, 2020 yılında toplam 5 iPhone modeli görmeyi bekliyoruz.

LetsGoDigital sitesi, henüz resmiyet kazanmamış bu Apple beklenti ve dedikodularından yola çıkarak 2020’de çıkacak iPhone modellerinin taslak çizimlerini hazırlamış. Belki henüz konuşmak ve tahminde bulunmak için erken olabilir, ancak ortalıkta somut fikir edinecek yeterlilikte bilgi olduğunu da kabul etmek gerekiyor.

iphone 12

Apple’ın 2020 iPhone serisi içinde yer alacak dördüncü telefon henüz adı ortaya çıkmamış bir “mini” versiyon olacak. 5.4 inç ekranlı iPhone 12, özellikleri ve tasarımıyla iPhone SE 2’den ayrılacak. iPhone 8’den daha çok iPhone 12’ye benzeyecek. Bunun yanı sıra 6.1 inç ekranlı temel iPhone, 6.1 inç iPhone Pro ve 6.7 inç iPhone Pro Max modellerini de görmeyi bekliyoruz.

Boyutu daha küçük olsa da, iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’nun kamera sayıları bakımından ayrılacağı, sırasıyla iki ve üç arka kamera barındıracağı söyleniyor. iPhone 12 Pro ve Pro Max modellerinin her ikisinde de üç kamera olacak. Üçüncü kamera da büyük ihtimalle telefoto lens olacak. Sitenin üç boyutlu resimlerine bakıldığında, Apple’ın kamera sensörleri için daha normal görünümlü bir ızgara düzeni tercih edebileceğini görüyoruz.

Tüm dört iPhone modeli de 5G desteği ve 120 Hz ekrana sahip olacak. Tabii ki, fiyat tarafında biraz daha yukarı çıkılmasını bekleyebiliriz. Özellikle bu beklenti 5G destekli modelde yoğunlaşacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER