Teknoloji

iPhone 12 kamera yeteneklerine DxOMark’tan iyi not

iphone 12 dxomark

Apple’ın bu yılki yeni iPhone’larının öne çıkan özelliği 5G desteği, ancak bu telefonlarda fotoğrafçılık yeteneklerine de önem veriliyor. DxOMark bu yeni telefonları incelemeden geçiriyor. Son olarak iPhone 12 sitenin incelemesinden geçti.

En büyük ve en pahalı iPhone 12 Pro Max, DxOMark’ın karşılaştırmalarında en iyi performans gösteren diğer telefonlarla aynı seviyede bulunuyor. Ancak sitenin belirttiğine göre, 2020 model iPhone’ların hepsinde kamera yetenekleri aynı seviyede değil. Bu da normal, ne de olsa donanımsal açıdan her bir telefonda farklı özellikler var. iPhone 12 Pro modelleri arasında sadece iki puanlık fark varken, iPhone 12 serisinin diğer ürünleri ise puanlamada biraz daha geride görünüyor.

Sahip olduğu kamera özelliklerine bakıldığında, iPhone 12’nin “Pro” modellerden daha düşük seviyede puanlar alması çok şaşırtıcı sayılmaz. Hem iPhone 12 hem de iPhone 12 mini’nin arkasında, her ikisi de 12 megapiksel sensörlü iki kamera var. Yakınlaştırma veya üç boyutlu algılama için özel bir donanım yok. Bunlar dikkate alındığında, iPhone 12’nin yüksek puanlara ulaşması bile etkileyici sayılır. Sonuç olarak Apple’ın sınırlamalara rağmen hem donanımı hem de yazılımı optimize etmeyi iyi şekilde becerdiğini söyleyebiliriz.

Fotoğraflar söz konusu olduğunda, iPhone 12 oldukça iyi performans gösteriyor ve DxOMark’ın fotoğraflar için belirlediği sıralamanın ilk 10’u arasında yer alıyor. En büyük gücü ise, buna yardımcı olacak özel sensörler olmadığında daha da önem kazanan, hızlı ve doğru otomatik odaklamasıdır. Bununla birlikte DxOMark, gürültüyü en aza indirme konusunda telefonun yetersiz kaldığını belirtiyor.

Aynı durum video kaydında da görülüyor, ama neyse ki bu durum telefonu sıralamada aşağı indirmek için yeterli olmuyor. Aslında iPhone 12; iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’in hemen arkasında video kategorisinde üçüncü sırada yer alıyor. Otomatik odaklama yine önemli bir güç olarak öne çıkıyor. Dolby Vision HDR desteğine atfen, doğru pozlama ve geniş dinamik aralığına da vurgu yapılıyor.

DxOMark’a göre iPhone 12’nin en zayıf noktası ise arka plan efekti oluşturma ve yakınlaştırma. Her ikisi için de özel bir kamera donanımı yok. Yine de, iPhone 12 bütçe konusunda daha yukarı seviyeye çıkamayan, yine de büyük ekranlı ve güncel bir iPhone isteyenler için en sağlam seçeneklerden bir tanesi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER