Manşetler

Video: iPhone 12 ve iPhone 12 Pro Kutu Açılımı

iphone 12 ve iphone 12 pro kutu açılımı

Apple’ın geçtiğimiz hafta sonuna girilirken Türkiye fiyatlarını açıkladığı dört farklı 2020 model iPhone’undan ikisi cuma günü itibarıyla ön satışa sunuluyor. 4 Aralık’ta da dağıtımı başlayacak. Bu telefonlar iPhone 12 ve iPhone 12 Pro; her iki telefon da elimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemelerini Teknoblog’da bulacaksınız, ancak bunun öncesinde kutu açılımlarını gerçekleştiriyor ve kutu içeriklerine kısa bir bakış atıyoruz. Buna ek olarak kurulumlarını yapıyor ve Apple’ın her iki telefonda sunduğu yeniliklere hızlı bir bakış atıyoruz.

Bildiğiniz gibi, Apple bu yıl iPhone’ların kutu içeriklerinde önemli değişiklikler yaptı. Geçmiş yıllara göre kutudan çıkanlar azaldı. Şarj adaptörü ve EarPods kulaklıklar artık kutudan çıkmıyor. Öte yandan daha önce var olan kağıtların boyutu küçültüldü, kullanılan kağıt miktarı da azaltılmış oldu. Bunların yanı sıra kutu içinde telefonların ekranını koruyan tabaka da plastikten değil kağıttan yapılıyor. Kutular da eskisine göre daha ince. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’nun her ikisi de aynı büyüklükte ekranlara ve dolayısıyla aynı boyutlara sahip olduğu için kutuları da aynı en, boy ve kalınlıkta geliyor.

Kurulum işlemi sırasında geçecek süre bu sırada eski telefonunuzdaki verileri taşıyıp taşımayacağınıza bağlı. Eğer iPhone 12 veya iPhone 12 Pro’yu yeni bir telefon olarak kurarsanız, bu durumda kurulum işlemi birkaç dakikada tamamlanacaktır. Apple, eski iPhone’unuzdan hızlı şekilde veri transferi yapmaya izin verirken iCloud veya iTunes yedeği üzerinden de kurulum yapma imkanı sunuyor. Eğer bir Android telefondan geçiş yapıyorsanız, Apple sizin için de bir yöntem sunuyor.

Her iki telefonda da kurulumun son adımlarında Siri, Ekran Süresi, Otomatik Güncellemeler gibi ayarlar var. Ayrıca Açık veya Koyu Mod arasından da seçimi yapabilirsiniz. Her şey tamamlandığında iPhone 12 ve iPhone 12 Pro kullanıma hazır hâle geliyor. Her iki telefonda da iOS 14 yüklü olarak geliyor. Apple’ın hemen her iOS uygulaması yüklü durumda. Ancak şirket kullanmadığınız uygulamaları ana ekrandan veya telefondan kaldırma imkanı veriyor. Bunun yanı sıra iOS 14 ile birlikte varsayılan internet tarayıcısı veya mail uygulamasını da değiştirme imkanınız mevcut.

iPhone 12 serisi ile birlikte Apple, iPhone’ların tasarımında önemli bir değişiklik yapıyor. Uzun zaman boyunca iPhone’ların kenarları yuvarlatılmış biçime sahipti. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’nun kenarlarının düz olduğunu görüyoruz. Aslında 2018 sonlarına doğru çıkan iPad Pro’da gördüğümüz tasarım dili iPhone’a uyarlanıyor. Buna ek olarak telefonların biraz da 2010’da çıkmış ve simge niteliğindeki iPhone’lardan biri olan iPhone 4’ü da anımsattığını söyleyebiliriz.

Şimdi bu iki telefonu deneyimleme zamanı. Çok yakında detaylı iPhone 12 ve iPhone 12 Pro inceleme yazıları ve videoları Teknoblog’da olacak. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bırakabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER