Teknoloji

Foxconn’dan iPhone 12 için rahatlatan açıklama

foxconn iphone 12

Dünyanın büyük kısmı küresel koronavirüs salgınının en zorlu günlerini yaşıyor. Salgının çıkış noktası Çin’de ise hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Ancak hem dünyanın mevcut durumu hem de Çin’de üretime verilen ara, merakla beklenen bazı ürünlerin çıkışının gecikebileceğini düşündürüyor. iPhone 12 de bu grubun üyeleri arasında bulunuyor.

Ancak Apple’ın en büyük üretim ortağı Foxconn böyle bir kaygı taşımıyor gibi görünüyor. Bloomberg’de yer alan bir habere göre; şirketin yatırımcılarıyla gerçekleştirdiği konferans görüşmesinde, planlamanın hâlâ 5G iPhone modellerinin sonbaharda çıkması yönünde olduğu belirtildi.

Apple, iPhone 4S’ten bu yana amiral gemisi iPhone modellerini sonbaharda tanıtıyor. Bu tanıtım etkinliği de eylül ayında gerçekleşiyor. Telefonlar da, genellikle, yine aynı ay içinde satışa sunuluyor. Örneğin, iPhone XR 2018’de ekim ayının son haftasında piyasaya çıkmıştı.

Yeni iPhone için deneme üretiminin haziran ayında başlaması bekleniyor. Ancak Foxconn hem Çin’deki bölgesel karantina uygulamaları hem de mevcut uluslararası seyahat kısıtlamaları nedeniyle bu takvimin sarkabileceğini belirtiyor. Buna rağmen; şirket, telefonların üretiminin sonbaharda hazır olacak şekilde yapılabileceğinden emin görünüyor.

Foxconn’un açıklaması, şu an için iPhone 12’nin sonbaharda piyasaya çıkmasının önünde bir engel olmadığını gösteriyor. Sadece serideki modellerden bir veya iki tanesinin biraz daha geç piyasaya çıkmasının muhtemel olduğunu söylemek gerekiyor.

Apple’ın iPhone 12 serisinde kullanıcıların karşısına dört model çıkarması ve bu modellerin hepsinde OLED ekran panellerini tercih etmesi bekleniyor. Seride bir adet 5.4 inç, iki adet 6.1 inç ve bir adet de 6.7 inç ekranlı telefonun bulunacağı söyleniyor. 5G desteğine sahip olmasına kesin gözüyle bakılan bu telefonların tasarım bakımından iPhone 5’e daha yakın duracağı ve yuvarlatılmış köşelerin yerini daha “kareli” köşelerin alacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER