Teknoloji

iPhone 12’de Face ID daha hızlı çalışacak

iphone 12 face id

Apple’ın iPhone 12 etkinliği yarın gerçekleşecek. Etkinliğe doğru geri sayımda sona yaklaşılırken, hâlâ seriye dair dedikodular devam ediyor. Bunların en yenilerinden birisinde, iPhone 12 serisindeki TrueDepth Face ID kamerasının özelliklerine odaklanılıyor.

Apple, bir süredir iPhone’ların ön kamerasını yenileme konusunda tutucu davranıyor. Ancak bu yıl ön kamera sisteminde büyük değişikliklerin yapılabileceğine dair söylentiler daha önce gündeme gelmişti. Max Weinbach tarafından yönetilen PineLeaks hesabından yapılan paylaşım bu söylentileri boşa çıkarsa da, bazı önemli bilgileri de ortaya koyuyor.

TrueDepth kamerada konuşulan kapsamlı tasarım değişikliğinin yapılmayacağı, ancak kameranın 5.4 inç ekranlı iPhone 12 Mini’de daha kompakt bir tasarıma sahip olacağı belirtiliyor. Çentiğin daralacağı belirtilirken, “dinamik alanlama algoritması” adını taşıyan bir özellik sayesinde yüzle kilit açma işleminin eskiye kıyasla çok daha hızlı gerçekleşeceği ifade edildi.

iPhone 12’nin kamera sisteminin yakınlaştırma konusunda daha gelişmiş bir deneyim sunması da kesin gözüyle bakılan yenilikler arasında yer alıyor. Bu değişikliğin yazılım yardımıyla sağlanacağı ve farklı yakınlaştırma seviyeleriyle kaydedilen fotoğrafların birleştirilmesiyle oluşacağı belirtildi. Apple’ın Deep Fusion yapay zekâ teknolojisinin fotoğrafları hizalama ve keskinleştirme konusunda devreye gireceği, renk ve parlaklık ayarlarının ise HDR 3 ile yapılacağı belirtildi.

Makro fotoğraflar yavaş yavaş trend hâline gelse de, her üretici bunun için ayrı bir kamera yerleştirmeyi tercih etmiyor. Apple’ın iPhone 12 Pro Max’te bunun için ultra geniş açılı kamerayı kullanacağı söyleniyor.

iPhone 12, Face ID sistemi ve diğer yeniliklerle ilgili tüm detaylar için 13 Ekim akşamını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER