Teknoloji

iPhone 12’nin kutusundan EarPods kulaklık çıkmayabilir

apple earpods iphone 12

Apple, iPhone 12 ile birlikte kutu içeriğinde radikal bir değişikliğe gidebilir. Cupertino merkezli şirketin yeni telefonlarında cihazla birlikte kulaklık sunmayı bırakacağı iddia ediliyor. Söz konusu iddianın Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörü ve analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo tarafından gündeme getirilmesi, dikkat çekiciliğini biraz daha artırıyor.

Apple’ın bu hamlesinin gerekçesi içinse şimdiden çeşitli tahminler mevcut. Bu tahminlerin en çarpıcısı, Apple’ın AirPods satışlarını artırmak istemesi. Kuo’ya göre, Apple 2020 sona ermeden özel bir promosyon düzenleyecek ve iPhone 12’yi AirPods ile birlikte özel bir fiyat karşılığında satacak. Bu politikanın AirPods satışlarını da artırması öngörülüyor.

Yine de, bütün bunların şu an için sadece tahminden ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor. Apple’ın konuya yaklaşımını iPhone 12’nin tanıtımından önce tam anlamıyla görmek mümkün olmayacağa benziyor.

Ancak bu iddianın gerçek olması, EarPods için de “sonun başlangıcı” anlamına gelebilir. Kablosuz kulaklık teknolojisini benimseme konusunda bir hayli istekli olan Apple, akıllı telefonlarından 3.5 mm. kulaklık jakını çıkarma konusunda da bir hayli hızlı davranmıştı. Şirket, EarPods’u da muhtemelen geçmişten kalan, demode bir aksesuar olarak görüyor. Yine de, Apple’ın EarPods’u daha uzun süre envanterinde tutmaya devam edebileceğini unutmamakta da fayda var.

Bütün bu gizemin ortadan kalkması için öncelikle iPhone 12 serisinin tanıtılması gerekiyor. Normal şartlar altında akıllı telefonların eylül ayında tanıtılması beklense de, mevcut “anormal şartlar” nedeniyle tanıtım etkinliğinin veya telefonların çıkışının sarkabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER