Manşetler

iPhone 11 ve iPhone 11 Max’in yeni taslak çizimleri neler işaret ediyor?

iphone 11 max
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 11, iPhone 11 Max ve iPhone 11R olarak adlandırılabileceği düşünülen gelecek nesil akıllı telefonlarını çıkarmasına daha beş ay kadar zaman var. Bu, uzun bir zaman gibi görünse de, iPhone dedikoduları yavaş yavaş alevleniyor. Apple havadisleri konusunda güvenilir bir kaynak olarak bilinen TF International Securities analisti Ming-Chio Kuo, bu dedikodular konusunda önemli bir kaynak. Kuo, Apple’ın tedarik zinciriyle yakından ilişkili ve elde ettiği bilgileri müşterileriyle paylaşıyor. Aynı zamanda bu bilgileri 9to5Mac veya MacRumors gibi popüler Apple siteleriyle de paylaşıyor.

Kuo’ya göre, iPhone 11 serisinde hem iPhone 11 hem de 11 Max için büyük kamera güncellemeleri olacak. iPhone 11R’ın arkasındaki tek lensli kameranın yerine çift lensli kamera olacak. Ayrıca Apple’ın yeni iPhone’larının arkasının buzlanmış cam görünümüne sahip olacağını ve birkaç küçük tasarım değişikliğinin daha olacağını kaydetti. Tabii ki, Kuo çıkmamış Apple ürünleriyle ilgili tek kaynak değil. Yeni bir sızıntı Apple’ın yakında beklenen iPhone 11 ve 11 Max modellerinin final tasarımları hakkında ipuçları veriyor.

Geçen hafta, son zamanlarda paylaşımlarına sıklıkla rastladığımız @OnLeaks, Twitter üzerinden Apple’ın henüz çıkmamış gelecek iPhone serisine ait olduğunu iddia ettiği bazı fotoğrafları paylaştı. Bu hesap genellikle, Apple’ın akıllı telefonlarını üretmekten sorumlu olan Foxconn’un sunucularından ele geçirilen tasarım dosyalarını paylaşmasıyla biliniyor. @OnLeaks bu dosyaları kullanarak akıllı telefon tasarımlarını gösteren taslak çizimler hazırlıyor ve bunları paylaşıyor. Genellikle paylaştığı fotoğraflarda, küçük tasarım detayları dışında genellikle beklenen telefona yakın görüntüler oluyor.

Söz konusu 2019 iPhone olduğunda ise, paylaştığı fotoğraflar Kuo ve diğer kaynakların söyledikleriyle örtüşüyor. iPhone 11’in iPhone X ve XS modellerine önden bakıldığında çok benzeyeceği söyleniyordu. Arka tarafta ise iki yerine üç kamera lensine ev sahipliği yapacak kare biçimli bir çıkıntının varlığına işaret ediliyordu. @OnLeaks’in oluşturduğu yeni taslak çizimlerde ise iPhone 11 ve 11 Max daha göz alıcı biçimde görülüyor.

Eğer haberin başındaki fotoğrafla yukarıdaki fotoğrafı karşılaştırırsanız, renk dışında kamera çıkıntısının daha da inceldiğini göreceksiniz.

Dedikodular bu yılın iPhone 11 ve Max modellerinin seleflerinden biraz daha kalın olacağını işaret ediyor. Eğer Apple telefonlarına daha yüksek kapasiteli piller yerleştirmeyi planlıyorsa, bu kalınlık artışı memnuniyetle karşılanacaktır. Aynı zamanda kalınlığın artması, kamera çıkıntısının da incelmesine katkıda bulunacaktır. @OnLeaks’e göre, iPhone 11’in boyutları 143.9 x 71.4 x 7.8 mm. olacak. Arkadaki kamera çıkıntısı da hesaba katıldığında toplam kalınlık 9mm’yi bulacak. 11 Max’in boyutları ise 157.6 x 77.5 x 8.1 mm. olacak. Kamera çıkıntısı ile de kalınlık 9.3 milimetreye çıkacak. Bu yılın iPhone XS ve XS Max modellerinin her ikisi de 7.7mm kalınlıklı gövdelere sahip.

Bu arada 2019 model iPhone serisinin tek parça camdan oluşacağı söyleniyor. Kamera çıkıntısı da camdan olacak. Bu durum yeni iPhone’ların tasarım bakımından etkileyici olacağını gösteriyor. Bu bağlantıdan iPhone 11 Max için üretilmiş taslak çizimlerin hepsine ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER