Manşetler

iPhone 11 ve 11 Max kılıfları en büyük tasarım değişikliğini işaret ediyor

apple iphone

Apple’ın 2019 model iPhone’ları tanıtmasına dört ay kalmasıyla birlikte, bu yılın iPhone nesliyle ilgili tasarım değişiklikleri hakkında daha fazla detay ve sızıntı göreceğiz. Tamamen yeni bir iPhone tasarımı bekleyenlerin, sızıntıların geçen yıldan farklı olmayan tasarımları gösterdiğini işaret ediyor.

Apple iPhone 11 ve iPhone 11R ile birlikte kamera tarafında önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Bu da telefonun arka tasarımını etkileyecektir. Ancak genel olarak iPhone XS ve iPhone XR telefonlarının tasarımı büyük oranda korunacak. iPhone 11 modellerine ait olduğu öne sürülen kılıflara ait bir çift fotoğraf, mevcut dedikoduları da destekliyor.

Aksesuar üreticilerinin henüz var olmayan iPhone modelleri için koruyucu kılıfları önceden sızdırmasını her zaman görüyoruz. Apple’ın iPhone tanıtımına aylar kala bu yönde sızıntılar başlar. Bu habere konu olan şeffaf kılıflar da ilk olarak SlashLeaks tarafından paylaşıldı.

iPhone 11 ve iPhone 11 Max için özel olarak tasarlanmış şeffaf kılıflar, daha önceki sızıntıları da destekliyor.

Kılıflar neredeyse tamamen aynı görünüyor. 5.8 inç iPhone 11 ve 6.5 inç iPhone 11 Max modelleri, kendilerinden önce çıkış iPhone XS ve iPhone XS Max modelleriyle aynı tasarımı paylaşıyor.

Apple cihazlarına aşina olan iPhone kullanıcıları, iki yeni iPhone 11 modelinin tasarım özelliklerini hemen tanıyacaktır. Bu sayede iPhone 11 ve iPhone XS arasındaki farkları hemen söylemeleri de mümkün olacaktır.

Arkada sol üst köşede kare şekilli bir kamera çıkıntısı var ve burası dedikodusu yapılan üç lensli kamera sistemi ev sahipliği yapıyor. İkinci değişiklik ise ses kapatma düğmesiyle ilgili. Burada da iPad’in tasarımının tekrarlanması bekleniyor.

Bu farkların dışında geri kalan tasarım detayları hemen hemen aynı görünüyor. Ön tarafta yine tepesinde çentik barındıran ekranları görüyoruz. Düğmeler aynı yerinde, Lightning portu da varlığını korumaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER