Teknoloji

iPhone 11 Steve Jobs’u mezarında ters döndürebilir

iPhone 11 olarak anılan yeni iPhone modellerinin önümüzdeki eylül ayında tanıtılması bekleniyor. iPhone 11’le ilgili pek çok iddia etrafta dolanırken, bunlardan bir tanesi kulağa oldukça ilginç geliyor. Citi Research analistlerine göre, yeni iPhone’lar Apple Pencil desteğine sahip olacak.

Apple Pencil duyurulmasından bu yana sadece iPad’leri destekliyor. Dolayısıyla bu iddianın Apple’ın felsefesinde büyük bir değişimi işaret ettiğini de belirtmek gerekiyor. iPhone’un Apple Pencil desteğine kavuşması, Apple’ın kurucusu Steve Jobs’u da mezarında ters döndürebilir. Jobs, 2007’de ilk iPhone’u tanıtırken “Kim bir kalemi tercih eder ki?” diyerek Apple Pencil ve benzeri aksesuarlara olan bakışını ortaya koymuştu.

Benzer bir iddia geçtiğimiz yıl da gündeme gelmiş, ancak doğru çıkmamıştı. iPhone ve Apple Pencil buluşmasının bu sefer gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek için sabretmek gerekiyor.

Citi’nin analizinde, iPhone 11 ile ilgili başka öngörüler de yer alıyor. Bu öngörülerin büyük kısmının daha önce ortaya atılan iddialarla örtüştüğünü söylemek gerekiyor. Apple’ın yeni iPhone’larda Xs, Xs Max ve XR modellerine benzer ekranlara yer vermesi bekleniyor.

Pillerin büyümesi ve yüksek fiyatlı iki modelde arka kamera sayısının üçe çıkması da dikkat çeken iddialar oluyor. Cupertino merkezli şirketin ön kamera çözünürlüğünü 10 megapiksele yükselteceği, arkada ise 14 megapiksel kameralara yer vereceği iddia ediliyor.

iPhone 11 modellerinin fiyatı ne olacak?

Citi Research analistlerine göre, Apple iPhone 11 için fiyat politikasında bir değişiklik yapmayacak. Xs’in takipçisi olan model ABD’de 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Xs Max’in takipçisi içinse başlangıç fiyatı 1099 dolar olacak. XR’ın selefi ise 749 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcıların karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER