Teknoloji

iPhone 11 siparişleri Apple için umut verici görünüyor

iphone 11

Apple‘ın geçtiğimiz hafta tanıttığı iPhone 11 modelleri için ön sipariş dönemi de 13 Eylül Cuma günü başlamıştı. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, siparişlerin açılmasından kısa bir süre sonra iPhone 11’e olan ilginin kendisinin öngörülerini aştığını belirtmişti.

Kuo’nun bu değerlendirmesi, başka analistlerden de destek görüyor. iPhone 11’in beklentilerin üzerinde bir başlangıca doğru ilerlemesinin temel nedeni ise Çin gibi görünüyor.

Çin’in önemli e-ticaret sitelerinden biri olan JD.com, geçtiğimiz cumartesi günü Weibo hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada, iPhone 11’ler için verilen siparişlerin geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone XR ve iPhone Xs için verilen ön siparişlerden yüzde 480 oranında daha fazla olduğu belirtildi. Şirketin verdiği bilgiye göre, en büyük ilgiyi Pro’nun Gece Yarısı Yeşili rengindeki versiyonu görüyor. iPhone 11’in siyah ve mor renkli versiyonlarının da yoğun bir ilgiyle karşılandığı ifade edildi.

Çinli haber sitesi Yicai de bu konuyla ilgili dikkat çekici bir habere yer verdi. Habere göre, yeni iPhone’lar için Alibaba’nın Tmall platformunda verilen ilk gün siparişlerinin sayısı bir sene önceye göre yüzde 335 oranında arttı.

Japon bankası Nomura’nın sahibi olduğu analiz şirketi Instinet de 2019 model iPhone’ların geçtiğimiz yılki modellerden daha fazla satacağını belirtiyor: Instinet’in açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “İlk hafta sonu verilerinden anlam çıkarma konusunda temkinli davranırız. Ancak iPhone 11’lerin başlangıcının geçtiğimiz yılki modellerden daha iyi olduğu söylenebilir. Bu ivme korunursa Apple ortalama satış fiyatındaki düşüşün etkisinden kurtulabileceği bir noktaya gelebilir.

iPhone 11 modelleri 20 Eylül’de raflarda olacak

Ming-Chi Kuo, ilk etapta iPhone 11’lerin 2019 içindeki sevkiyat rakamının 65-70 milyon seviyesinde olacağını belirtmişti. Ancak ilk haftasonunda gelen siparişlerin ardından Kuo, tahminini 70-75 milyon olarak güncelledi.

iPhone 11 modelleriyle gerçek anlamda tanışmak için de çok az bir süre kaldı. Telefonlar için sevkiyat dönemi 20 Eylül itibarıyla başlayacak. Telefonlar, bu tarih itibarıyla belli ülkelerde raflarda olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER