Manşetler

iPhone 11 artık Apple’ın resmi ürün yelpazesinde yok

iphone 11

Apple’ın 7 Eylül “Gelecek Zaman” etkinliğinde yeni iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleriyle tanıştık. Aynı zamanda daha önce satışa çıkmış bazı modellerin de sonunun geldiğini gördük. Bunların arasından en dikkat çekici olanı, uzun zamandır Türkiye’de en çok ilgi gören modellerden biri, iPhone 11 oldu.

Bundan böyle Apple, yalnızca 5G destekli telefonları resmi ürün yelpazesinde bulunduruyor: iPhone 14, iPhone 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 12 ve 2022 model iPhone SE.

Daha önce olduğu gibi Apple, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’i satıştan kaldırarak iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’e yer açıyor. Geçen yıl piyasaya çıkmış olan iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max; 120 Hz ekranlar, yeni bir üçlü kamera sistemi ve Apple’ın A15 Bionic çipini barındırıyordu. Apple, sadece en son nesil Pro serisi telefonlarını resmi olarak satma alışkanlığını yeni modellerin çıkışıyla birlikte sürdürüyor.

Sonuç olarak Apple’ın Türkiye’de satılacak iPhone’larının fiyatları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

iPhone 2022 serisi ve fiyatları

[table id=67 /]

7 Eylül 2022 tarihinden önce satışta olan iPhone’lar ve bunların fiyatları ise aşağıdaki gibi sıralanıyordu:

iPhone 2021 serisi ve eski fiyatları

[table id=68 /]

iPhone 11 2019 yılında çıkmıştı

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, 2021 serisinde bulunan en eski telefon iPhone 11 satıştan kalktı. 2019 yılında çıkmış olan bu telefonda A13 Bionic işlemci bulunuyordu. Selefinden daha uzun pil ömrü sunması ve etraftaki eşyaların konumunu belirlemek için U1 ultra geniş bant çipi barındırması öne çıkan özellikleri arasında yer alıyordu.

Tabii ki, Apple’ın bu telefonları ürün yelpazesinden kaldırması onları satın alamayacağınız anlamına gelmiyor. Sadece Apple ve mobil operatörler yeni modellere odaklanıyor, ancak eski modelleri özellikle e-ticaret sitelerinde bulabilirsininiz. Üstelik iPhone 11 ve daha eski modeller için çeşitli indirimleri de önümüzdeki dönemlerde görmek söz konusu olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER