Manşetler

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max düşme testlerinde ne yaptı? – Video

iphone 11 pro düşme testi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iPhone 11 etkinliğinde yeni telefonlarının bir akıllı telefonda kullanılan en sağlam cama sahip olduğunu söylemişti. Akıllı telefonlar yurt dışında satışa çıkmaya başladıktan sonra düşme testleri de gelmeye başladı.

İlk düşme testlerinde iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in yaklaşık 3.5 metre yükseklikten beton zemine düşünce ne olduğunu görme imkanına sahip oluyoruz. Videolar Tom’s Guide ve EverythingApplePro YouTube kanalından geliyor.

Tom’s Guide tarafından yayınlanan sonuçlar hayal kırıklığı yaratıyor, çünkü iPhone 11 Pro’nun camı ilk düşüşte çatladı. Ne var ki, EverythingApplePro her iki Pro iPhone modeliyle tamamen farklı sonuçlar elde etti. Cam ancak sekiz kez düşmeden sonra çatladı.

Tom’s Guide iPhone 11 Pro sağlamlık testi işlemini Apple’ın New York şehrinde bulunan Beşinci Cadde mağazasının önünde gerçekleştirdi. Yayın organı, bu testin bilimsel bir test olmadığını, ancak hedeflerinin gerçek hayatta görülebilecek türden düşmeleri taklit etmek olduğunu kaydetti.

iphone 11 pro düşme testi

Site editörü Mark Spoonauer, elindeki altın renkli iPhone 11 Pro’nun ne kadar sağlam olduğunu görmek için öncelikle cihazı bel seviyesinden betona bıraktı. Yaklaşık bir metrelik bu yüksekliğin fazla olduğu söylenemez. Bu ilk düşüş ekrana dikkat çekecek miktarda zarar verdi. Telefonun sol üst köşesinde büyük çatlaklar ve 5.8 inç OLED ekranın ön yüzü boyunca sol üst köşeden sağ alt köşeye uzanan kılcal bir çatlak oluştu.

Spoonauer geçen yıl iPhone XS’in yaklaşık 1, 1,5 ve 3,5 metrelik yükseklikten aşağı düştükten sonra kırılmadığını dikkate aldığında bunun hayal kırıklığı yarattığını kaydetti. Bununla birlikte o testlerin içeride, işlenmiş beton üzerinde yapıldığını da hatırlattı.

Bir başka düşme denemesinde iPhone 11 Pro arkası yere temas edecek biçimde düştü ve arka camda herhangi bir zarar oluşmadı. Ne var ki, omuz seviyesinden gerçekleşen bir başka düşüşte arka da çatladı ve aynı zamanda ekrandaki zarar daha da arttı.

Spoonauer, her şeye rağmen iPhone 11 serisini beğendiğini ve testlerinin Apple’ın iddialarını yanlış çıkartamayacağını söylüyor.

İkinci iPhone 11 Pro düşme testi daha etkileyici sonuçlandı

EverythingApplePro tarafından gerçekleştirilen düşme testlerinde ise hem iPhone 11 Pro hem de iPhone 11 Pro Max teste tabi tutuldu. Sonuçlar Tom’s Guide’ınkilerden daha etkileyici göründü.

Başa kadar farklı yüksekliklerden gerçekleştirilen sekiz farklı düşüşten sonra, iPhone’ların her ikisi de camları çatlamadan hayatta kalmayı başardı. Ancak düşme seviyesi 3 metreyi geçtikten sonra paslanmaz çelik çerçevede zarar oluşmaya başladı. Cam yine sağlam kaldı.

Son olarak 3 metre seviyesinden gerçekleştirilen ikinci düşüş testlerinde iPhone 11 Pro’nun ekranı kırıldı. iPhone 11 Pro Max’ın da arka camı çatladı.

İkinci test Apple’ın, yeni iPhone’ların bir akıllı telefondaki en sağlam camları barındırdığı yolundaki iddiasını daha çok destekliyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER