Teknoloji

iPhone 11 Pro satışları Samsung’un da yüzünü güldürüyor

iphone 11 pro

Apple ve Samsung arasında zaman zaman ipler fazlasıyla gerilse de, bu iki şirket arasında uzun soluklu bir iş ilişkisinin bulunduğunu da unutmamak gerekiyor. Samsung, iPhone X’dan bu yana Apple’ın bir numaralı OLED panel tedarikçisi olmaya devam ediyor. Apple’ın OLED ekranlı yeni telefonları iPhone 11 Pro ve Pro Max‘in gördüğü ilgi, Samsung’un da yüzünü güldürüyor gibi görünüyor.

Apple’ın iPhone 11 Pro’larda kullandığı OLED panellerin yüzde 90’lık kısmını Samsung üretiyor. İkinci üretici konumunda olan LG ise sadece Pro Max için 7-8 milyon panel tedarik ediyor. Samsung’un ise temmuz ve kasım aylarını da içine alan beş aylık dönemde Apple’a 37 milyon civarında OLED panel tedarik etmesi öngörülüyor.

Samsung geçtiğimiz temmuz ayında Apple’a 3.9 milyon OLED panel gönderdi. Ağustosta bu sayı 8.4 milyona yükseldi. Eylül ayında sevkiyatların 6.9 milyon seviyesinde olması beklense de, iPhone 11 Pro’nun gördüğü ilgiyle bu sayı 9.9 milyona çıktı. Samsung’un Apple’a ekim ayında 9.8 milyon, kasımda ise 5 milyon OLED panel göndereceği tahmin ediliyor.

iPhone 11 Pro iPhone Xs’in hayal kırıklığını unutturabilir

iPhone 11 Pro’nun gördüğü ilgi, hem Apple’a hem de Samsung’a iPhone Xs serisinin yaşattığı hayal kırıklığını unutturabilir. iPhone Xs ve Xs Max’in beklenen ilgiyi görmemesi üzerine Apple siparişlerinde kesintiye gitmişti. Bu da Samsung Display’in 2019’un ilk çeyreğini 478 milyon dolar operasyon zararıyla tamamlamasına sebep olmuştu. Apple’dan ikinci çeyrekte 683 milyon dolarlık bir telafi ödemesi alan Samsung Display, bu çeyreği 641 milyon operasyon kârı ile kapatmıştı.

Apple, iPhone 11’de kullandığı LCD panelleri ise JDI, LG Display ve Sharp’tan alıyor. Şirketin 2020’de iPhone SE 2 dışındaki tüm modellerinde OLED panel kullanabileceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER