Teknoloji

iPhone 11 Pro Max tüketici testine göre en iyi akıllı telefon çıktı

iphone 11 pro ve iPhone 11 pro max

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in yurt dışında satışa sunulmasından iki hafta sonra, Consumer Reports bu üç modelden en büyük ve en pahalı olanını piyasadaki en iyi akıllı telefon ilan etti.

ABD’deki tüketicilerin büyük önem verdiği bu yayın, ikinci sırada ise daha ucuz ve küçük boyutlu model olan iPhone 11 Pro’yu gösterdi.

Consumer Reports, birinci sıra için kıyasıya bir rekabetin yaşandığını kaydetti. Birinci sıra ile onuncu sıra arasındaki telefonu sadece altı puan ayırdı. Her ne kadar geçen yılın telefonlarına tasarım açısından çok benzese de, Apple’ın bazı alanlarda yaptığı önemli iyileştirmeler, bu iki telefonu en iyi akıllı telefonlar sıralamasının ilk ikisine yerleştirdi.

Yapılan iyileştirmelerden bir tanesi ve iPhone 11 Pro Max’i en tepeye koyan unsur pil ömrü oldu. Site iPhone 11 Pro Max’i test ederken, bunun 40.5 saat gibi, etkileyici olmaktan da öte bir performans sergilediğini kaydetti. Üstelik iPhone XS Max’in pil ömrünü de 10 saat kadar aşmayı başardı. Böylelikle Consumer Reports’un test ettiği telefonlar içinde en iyisi oldu.

iPhone 11 Pro da aşağı kalmayan bir performans sergiledi. Geçen yılın telefonu iPhone XS, 27.5 saatlik pil ömrüne ulaşırken, bu yılın telefonu 34 saate çıkabildi.

iPhone 11 serisindeki kamera ve dayanıklılık iyileştirmeleri

Kamera tarafına baktığımızda ise, Consumer Reports’un üçüncü lensi eklemenin diğer üst sınıf akıllı telefonlarla rekabet için gerekli olduğu yorumunu görüyoruz. Galaxy S10, Note 10 ve Huawei P30 Pro gibi modellerde ultra geniş açılı lensler mevcut. Sitenin testçileri fotoğraflar için Pro Max’e “Çok İyi” puanını verirken, arka kamera ile çekilen videoların kalitesi için de “Mükemmel” yorumunda bulundu.

Dayanıklılık açısından da Apple, iPhone 11 modellerinin şimdiye kadarki en sağlam modeller olduğu iddiasında bulunmuştu. Ne var ki iPhone 11 Pro, Consumer Reports’un “sağlam kabul edilebilir” etiketini almadı. Buna rağmen üç telefon da suya dayanıklılık testini geçebildi, düşme testlerinde de oldukça iyi sonuçlar elde etti.

Yayın organı, iPhone 11 serisinin iPhone XS ve XS Max sahiplerinin terfi etmeleri için yeteri kadar neden barındırmadığını söylüyor. Buna rağmen bu telefonların yüksek performanslı ve çekici cihazlar olduğunu, yeni bir telefon arayanlar için her ihtiyacı karşılayabileceğini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER