Teknoloji

iPhone 11 Pro Max parçalarına ayrılıyor, içerideki değişiklikleri görün

iphone 11 pro max
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Her yeni iPhone piyasaya çıktıktan sonra gördüğümüz gibi, iFixit tayfası satışa çıktıktan sonra iPhone 11 Pro Max’i hızlı şekilde edindi ve alet çantasını alarak işe girişti. Gerçekleştirdikleri işlem sayesinde Apple’ın en büyük ekranlı iPhone’unun içinde nelerin olduğunu görme imkanını elde ediyoruz.

Bir gelenek hâlini alan bu olay sayesinde Apple’ın açıklamak konusunda istekli davranmadığı RAM kapasitesi, modem üreticileri veya pil kapasitesi gibi bilgiler hakkında da net bir tablo elde etmiş oluyoruz.

Bu sefer biraz daha ilgi çekici bir söküm işlemiyle karşı karşıyayız. Çünkü bazıları Apple’ın en yeni telefonlarına Galaxy S10 veya Huawei P30 Pro modellerinde gördüğümüz gibi çift yönlü kablosuz şarj donanımını koyduğunu iddia ediyordu. Ancak son dakikada Apple bu özelliği sunmaktan vazgeçmişti. Apple, bu iddianın doğru olmadığını açık bir şekilde söylemişti. Ancak iFixit bu noktayı da doğrulamadan geçmiyor.


Cihazın içinin açılması sırasında, yeni olan ikinci bir pil bağlantısı tespit ettiler. Bu konnektör önceki telefonlarda görünen ana şarj kablosunun özelliklerini kopyalamıyor. Telefon yine ikinci kablo bağlanmadan şarj edilebiliyor ve Lightning üzerinden de başka cihazların şarjı yapılabiliyor. Ancak kablosuz şarj imkanı sunulmuyor. Bu durum iPhone 11’deki şarj kurulumunun yeniden mi düzenlendiği, yoksa yeni bir özelliğin yolunun mu yapıldığı anlamına geliyor, bilmiyoruz.

iFixit’in söküm işlemleri devam ediyor. Her zaman olduğu gibi, iFixit kendi başına tamir işlemi yapmak isteyenler için de sökme ve birleştirme işlemlerinin kolaylığını ölçüyor. Son fotoğraflar ve sonuçlar da gelecektir. Onları da aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER