Teknoloji

Pilli iPhone 11 kılıfının röntgeni çekildi; kamera tuşunun sırrı ortaya çıktı

iphone 11 smart battery case

Apple, iPhone 11 serisi için hazırladığı Smart Battery Case isimli pilli kılıflarını geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Yeni pilli kılıflar, fiziksel kamera tuşu barındırmaları nedeniyle ekstra dikkat çekmişti.

iPhone’larda özel bir kamera tuşunun bulunmaması, kılıftaki tuşun nasıl çalıştığını merak konusu hâline getirmişti. iFixit ve Creative Electron’un çektiği Smart Battery Case röntgeni, mekanizmanın nasıl işlediğini anlamaya yardımcı oluyor.

Sayfanın en üstündeki resimde, kamera butonundan pile doğru inen iki ince devre görülüyor. Bu devreler daha sonra ana devreye kıvrılıyor ve buradan da Lightning girişine ulaşıyor. iPhone ve kılıf arasındaki veri transferi de buradan gerçekleştiriliyor.

Buna göre; kullanıcılar fiziksel kamera butonuna bastıklarında ince devreler ana devre üzerinden iPhone’un kamera uygulamasının açılması talebini iletiyor.

Pilli iPhone 11 kılıfındaki teknoloji standart kılıflara da uygulanabilir mi?

Moment gibi üreticilerin de özel kamera tuşu bulunan pilli kılıfları mevcut. Ancak Smart Battery Case’in Apple’ın elinden çıkması, telefon ve kılıf arasında daha sıkı bir entegrasyon olduğu anlamına geliyor. Örneğin, kullanıcılar iPhone’un Pil araç takımında Smart Battery Case’in doluluk oranını da görebiliyor.

Buna ek olarak, Apple’ın gelecekte Smart Battery Case’in kamera tuşuna ekstra işlevler kazandırması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Pilli iPhone 11 kılıfına çekilen röntgen, Apple’ın standart kılıflarına benzer bir tuşun eklenmesi ihtimalini şu an için ortadan kaldırıyor. Şirketin standart kılıflarında kamera tuşunun komutunu iPhone’a iletebilecek entegre devreler bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER