Teknoloji

iPhone 11 modellerinin kamera tasarımlarıyla ilgili dikkat çekici sızıntı

iphone 11

Gelecek nesil iPhone’un arka kamera tasarımıyla ilgili olarak son zamanlarda epey fazla miktarda haber ve sızıntı görüyoruz. Sızıntılar arkada üç kameranın yer alacağı ve bunların da kare şekilli bir kamera düzeni içinde sunulacağı yönünde yoğunlaşıyor.

Kılıf ve aksesuar üreticisi Olixar ise daha şimdiden iPhone 11’in arka kamerası için cam koruyucular çıkarmaya başladı. Bunlar üç farklı versiyonda geliyor ve her biri Apple’ın bu yıl beklenen iPhone modellerinden bir tanesi için özel olarak tasarlandı. Ek olarak, aynı aksesuar üreticisi İngiltere’de faaliyet gösteren Mobile Fun UK üzerinden iPhone 11 Max ekran koruyucusunu ön siparişe sundu.

İngiliz satıcı, kamera koruyucuları için bir video da hazırladı. Videoda Olixar’ın ekran koruyucularının çoktan seri üretime geçtiği ve satışa hazır olduğu belirtiliyor. Anlaşılan o ki, şirket kamera tasarımının kesinleştiğine çok güveniyor. Üç farklı kamera koruyucusu var. iPhone 11 ve iPhone 11 Max’in aynı kamera sayısına sahip olduğu görülüyor. iPhone 11R’de ise bir eksik sayıda kamera bulunuyor.

iPhone 11’in kamera kurulumuyla ilgili ilk dedikodular Apple’ın 120 derecelik geniş açılı bir kamerayı ilk kez kullanacağını işaret ediyordu. Aynı haberlerde telefoto ve standart kameraların da optik görüntü sabitleme sistemine sahip olmaya devam edileceği belirtiliyordu. Ancak ultra geniş açılı lens için optik görüntü sabitleme sistemi düşünülmüyor. iPhone 11R’de ise telefoto ve standart kameralar olacak, ancak ultra geniş açılı lens olmayacak.

Ayrıca Apple arkada daha parlak bir dörtlü LED flaşa yer verecek. Öncekine göre daha ince bir kamera çıkıntısı olacak. Akıllı HDR özelliğinin de önemli bir güncellemeden geçerek rekabetten geri kalmayacağı belirtiliyor.

Olixar’ın gelecek telefonların nasıl olacağını kılıflarla önceden haber verme konusunda iyi bir kaydı bulunuyor. Ancak ekran koruyucusunun hâlâ biraz kafa karıştırıcı olduğunu belirtmek gerekiyor. Ekran koruyucusuna eşlik eden telefon çizimi mevcut iPhone XS Max’e çok benziyor. Ancak hoparlör ızgarası daha öncekine göre iki kat daha kalın görünüyor. Dedikodular bu yıl Face ID’nin daha da iyileştirileceğini işaret ediyor. Yeni sensörler geniş bir görüş açısıyla ve ekrana daha yakınken de algılama yeteneğine sahip olacak.

iPhone’lar son yıllarda genel olarak eylül ayında tanıtılıyor. Bu nedenle daha telefonun tanıtımına iki buçuk ay gibi bir süre var. Bu zaman zarfında daha çok sızıntı ve fotoğrafla karşılaşacağız gibi görünüyor. iPhone’un işaret edilen arka kamera tasarımı konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum alanına bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER