Manşetler

iPhone 11 için çıkan son video tasarımı en mükemmel hâliyle gösteriyor

iphone 11 taslak video

Apple’ın eylül ayında duyurusunu yapmasını beklediğimiz iPhone 11, iPhone 11 Max ve iPhone 11R modelleriyle ilgili heyecan fırtınası giderek şiddetleniyor. Her ne kadar şu sıralar daha yakın zamanda tanıtılacak olan Galaxy Note 10 ve Note 10+ gibi cihazlar olsa da, Apple’ın iPhone 11 serisine yönelik dedikodulara, özellikle iPhone 11 tasarımı ile ilgili olanlara gösterilen ilgi biraz daha fazla gibi görünüyor.

Apple’ın resmi adlandırması belli olmasa da; iPhone 11, iPhone 11 Max ve iPhone 11R olarak andığımız akıllı telefonlar ile ilgili sızıntılar son zamanlarda iyice artmaya başladı. TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo gibi kaynaklar neredeyse bir yıldır iPhone 11 serisiyle ilgili beklentileri sızdırıyor. Üstelik son zamanlarda 2019 model iPhone’ların tasarımının neye benzeyeceğine dair çeşitli fotoğraf ve videolar ortalıkta dolaşıyor. Bunlar ya dedikodulara dayanarak hazırlanan taslak çizimler oluyor ya da Apple’ın iPhone’larının üretildiği Foxconn fabrikasından bir şekilde dışarı çıkarılan çizim projelerine dayanıyor. Üstelik yakın zamanda çeşitli YouTube teknoloji kanalı sahipleri elde ettikleri iPhone maketleriyle yeni tasarıma yönelik ipuçları vermişti.

Bu yılın iPhone’lar için bir “S” yılı olmayacağını biliyoruz. Ancak sızıntılar tasarımın geçen yılın iPhone XS’i ve bir önceki yılın iPhone X’undan çok farklı olmayacağını gösteriyor. Apple art arda üçüncü yıl iPhone tasarımını kullanacak gibi görünüyor. Bunun dışında, kullanıcıları heyecanlandıracak tarzda büyük yeniliklerin haberi çıkmadı. Tabii ki, yeni telefon daha hızlı olacak ve çekici bazı kamera özelliklerine sahip olacak. Her ne olursa olsun, 2019 model iPhone’lara yönelik heyecan fırtınası geçen yıllardakinden farklı görünmüyor.

Tüm bu sızan taslak çizimler ve maketler Apple’ın beklenen iPhone modellerinde neler göreceğimize dair bir fikir veriyor. Ne var ki, hepsinde iki büyük hata dikkat çekiyordu.

iPhone 11 tasarımı ile ilgili yeni videonun düzelttikleri

Apple konusunda hatırı sayılır bir tahmin ve öngörü kaydına sahip olan Kuo sayesinde, Apple’ın bu yıl iki farklı önemli tasarım değişikliği yapacağını biliyoruz. Öncelikle iPhone 11 serisi telefonlarının arka kamera lensleri telefonun arka renk düzenine uyum gösterecek. Çoğu grafik tasarımcısı önceki nesil iPhone’lardaki gibi bu alanın siyah renk olacağını öngörerek taslak çizimler hazırlıyordu.

İkincisi, standart iPhone ses kapatma düğmesi tıpkı iPad Pro tabletlerinde olduğu gibi küçük, yuvarlak bir düğmeyle değiştirilecek. Bir kez daha, tasarımcılar taslak çizimlerde bu birimi hâlâ eskisiymiş gibi çiziyordu.

Tüm bu taslak çizimler ve maketlerde aynı hataların defalarca tekrarlanmasından sonra, yeni çıkan bir video, Apple’ın gerçek iPhone 11 tasarımını mükemmel biçimde gösteriyor. Yeni taslak görüntüler kendisine “Prospection”, yani “araştırma” olarak adlandıran bir grafik tasarımcısı, ConceptsiPhone adlı YouTube kanalında gösterilen bir video hazırladı. Video hakkında konuşmadan önce, iPhone 11 tasarımına doğru yaklaştığı iki sorunlu alanı gösterelim.

Öncelikle arka kamera modülünün renginin telefonun genel rengine uyum gösterdiğini görüyoruz:

iphone 11 taslak

Öte yandan, ses kapatma düğmesi Apple’ın daha önce iPad’lerde kullandığı düğmeye benzer bir düğmeyle değiştirilmiş:

iphone 11 taslak

Tabii ki, aşağıda yer alan videoda göreceğiniz taslak iPhone modelinde de ufak tefek kusurlar var. Ancak koyu bir Apple fanatiği dışında bunları tespit edebilen fazla kullanıcı olmayacaktır. Bazı tutarsızlıklara rağmen, videoda gördüğümüz iPhone 11 taslağı, sonbaharda tanışmayı beklediğimiz 2019 model iPhone’lara en yakın tasarımı ortaya koyuyor.

İşte bahsettiğimiz video:

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER