Teknoloji

iPhone 11 DxOMark’ın kamera testinden geçmeyi başardı

iphone 12 serisi tanıtım tarihi

2019’da çıkan iPhone modelleri arasında tüketicilerin en çok ilgi gösterdikleri model, doğal olarak daha uygun fiyatlı olan iPhone 11 oluyor. iPhone 11’in fotoğraf ve video tarafında ortaya koyduğu marifetleri yayımladığımız iPhone 11 inceleme yazısı ve videosunda aktarmıştık. Bu sefer de DxOMark tayfası Apple’ın akıllı telefonunun kamera sistemini detaylı bir incelemeden geçirmiş.

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’te fazladan bir kamera olduğu için, iPhone 11’in daha yüksek fiyatlı kardeşleriyle arasında bazı teknik açıdan ve performans bakımından bazı farklılıklar mevcut. iPhone 11’in arkasında 12 megapiksel geniş açılı ve 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera bulunuyor. Buna rağmen telefonun hem iç hem de dış ortamlarda mükemmel ve doğru pozlamalar ve renkler yakaladığı belirtildi.

Üçüncü kameranın, yani telefoto kameranın bulunmaması yakınlaştırma tarafında ve hatta bokeh efektli çekimlerde bile çok fazla eksiklik yaratmıyor. DxOMark’ın test ettiği telefonlar içinde en geniş görüş alanına sahip sonuçları elde eden telefonlardan bir tanesi oluyor. iPhone 11, Apple’ın gürültü azaltma uğruna daha fazla detaydan vazgeçme eğiliminin etkilerini gösteriyor. Ancak fotoğraflara çok fazla yakınlaştırma yapmadıktan sonra bunların etkileri de görülmüyor.

İlginçtir ki, iPhone 11 video kaydı tarafında daha pahalı olan iPhone 11 Pro kadar iyi sonuçlar sergiliyor. 4K video çekiminde kullanılabilen görüntü dengeleme desteği artı puan kazandırdı. Ancak pozlama ve beyaz dengesi tarafında bazı kararsızlıkların olduğuna da dikkat çekildi.

iPhone 11, ortalama 109 puan ile DxOMark’ın ilk 10 listesinin dışında kalsa da, bir önceki yılın telefonu iPhone Xs Max’i geçmeyi başardı. Sonuç olarak bütçesini fazla zorlamadan rekabetçi ve güçlü bir iPhone isteyenler için bu telefon birinci seçim olabilir. Bu arada belirtmek gerekiyor ki, DxOMark’ın ilk 10 listesindeki her telefon Türkiye’de de satılmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER