Manşetler

iPadOS Beta hızlı bakış: iPad Pro’da hangi yenilikler var? – Video

ipados beta

Apple daha önceki iOS sürümlerinde sadece iPad’e has bazı özellikler ve işlevler sunardı. Bu sefer tüm bunları iPadOS altında, iPad’e özel yepyeni bir işletim sistemi olarak sunuyor. Aslında iPadOS, iOS 13 tabanlı ve onun koyu mod ve benzeri yeniliklerini barındırıyor. Ancak büyük ekranlı cihazlarla ve Apple Pencil ile daha rahat çalışmayı sağlayacak birtakım özellikleri içeriyor.

iOS 13 beta sürümü gibi iPadOS beta sürümünü yüklemek de bizim için biraz zahmetli oldu ve zaman aldı. Elimizdeki iPad Pro 11 modelinde iOS 13 beta sürümünün yeniliklerine bakıyoruz. Her ne kadar iTunes üzerinden kurtarma yöntemiyle yükleme yapsak da, iPad Pro 11’de herhangi bir verinin, dosyanın silinmemiş olduğunu görmek güzel. İlk beta sürümü olsa da, genel olarak akıcı bir deneyimle karşılaştık. Bu da memnun edici bir ayrıntı.

iPadOS ile fare desteği, Apple Pencil ile ilgili ek destekler gibi unsurlardan bahsediliyor. Ancak bu videoda daha çok yatay oryantasyonda görsel bileşenlerin eklendiği Ana ekran, Split View ve Slide Over yenilikleri, masaüstü web site uyumluluğu artırılan Safari ve Dosyalar uygulamasına göz atıyoruz.

Tabii ki, iPadOS ile ilgili daha detaylı içeriklerimiz olacak ve sonbaharda da iPadOS incelemesi yayınlamayı planlıyoruz. Anlayacağınız, bu içeriğimiz sadece bir başlangıç. Hem Teknoblog.com’da, hem YouTube kanalımızda hem de sosyal medya hesaplarımızda iPadOS ile ilgili içerikler göreceksiniz.

İLGİLİ HABERLER