Manşetler

iPadOS 17 İle Yenilikler Geldi: Mesajlar, AirDrop ve Otomatik Düzeltme Güncellemeleri!

ipados 17

Apple, bugün WWDC 2023’te iPadOS 17’nin önizlemesini sundu. Yeni tablet yazılım güncellemesi, iOS 17‘nin birçok özelliğini kazanacak, bunlar arasında otomatik sesli not transkriptleri gibi birkaç yeni Mesaj özelliği, genişletilmiş AirDrop yetenekleri ve metin girişi için daha akıllı bir otomatik düzeltme bulunuyor.

iPad, kilitli ekranı kişiselleştirme konusunda da iOS’a yetişiyor; bu, iPhone’da olduğu gibi çalışıyor. Apple’ın yazılım başkan yardımcısı Craig Federighi, ana ekrana yerleştirilebilen yeni etkileşimli araç takımlarını da tanıttı. iPadOS 17, Health uygulamasını da getirecek. Son olarak, iPad, iOS gibi Canlı Etkinlikleri görüntüleyebilecek.

Notlar uygulaması ve PDF işaretleme de yaklaşan sürümde dikkat çeken özellikler arasında. Federighi, “Yeni makine öğrenme modelleri sayesinde iPadOS, bir PDF’deki alanları tanıyabiliyor,” dedi. iPadOS 17, Notlar uygulamasında PDF’leri düzenleme, işaretleme ve gerçek zamanlı olarak işbirliği yapma konusunda yeni yöntemler sunacak.

Geçen ay, Apple, güçlü kullanıcıların platformda profesyonel düzeyde uygulamalar istemesi üzerine Final Cut Pro ve Logic Pro’yu iPad için yayınladı. Ancak bu ilk önizlemeye göre, iPadOS 17, güçlü kullanıcıları tatmin etmeyebilir. Stage Manager, iPad’de daha fazla çoklu görev esnekliği sağlamayı amaçlayan bir özellik, geçen yıl tanıtıldığından beri bazen istenilen performansı gösteremiyor ve hatalarla karşılaşabiliyor. Federighi, iPadOS 17’de Stage Manager’ın pencere boyutlandırma ve konumlandırmada daha fazla esneklik sağlayacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER