Manşetler

iPadOS 16 iOS 16’dan daha sonra dağıtıma çıkacak

ipados 16

Apple büyük işletim sistemi güncellemeleri için uzun yıllardır kullandığı takvimde bu yıl değişikliğe gidiyor. Şirket, iPadOS 16 güncellemesini iOS 16’dan daha sonra dağıtıma çıkaracak. Apple şimdiye kadar iOS ve iPadOS güncellemelerini aynı anda kullanıcılarla buluşturuyordu.

iOS 16’nın eylül ayında gerçekleştirilecek iPhone 14 etkinliğinden kısa bir süre sonra dağıtıma çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şirketten yapılan açıklamada, yeni iPadOS güncellemesinin ise sonbahar içinde kullanıcılarla buluşacağı belirtildi.

Buna ek olarak, Apple iPadOS 16.0 sürümünü de tüm kullanıcılarına ulaştırmayacak. Herkese açık ilk sürüm iPadOS 16.1 olacak. Apple’ın takvimi eşitlemek için iPadOS 16.1 ile birlikte iOS 16.1’i dağıtıma çıkarıp çıkarmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Apple tarafından konuyla ilgili olarak TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Bu yıl iPadOS için çok önemli. iPad için ayrıca tasarlanmış özellikler barındıran bir platformu kendi takvimiyle dağıtıma çıkarmak için gerekli esnekliğe sahibiz. Bu sonbaharda iPadOS, iOS’ten sonra 16.1 sürümüyle ücretsiz olarak yayınlanacak.”

iPadOS 16.1’in ilk beta sürümü de dağıtıma çıktı. Stage Manager, iPadOS 16 güncellemesinin ana özelliği olarak göze çarpıyor. Bu çoklu görev özelliği M1 işlemcili iPad’lerde kullanıcılara pencereler üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlıyor. Daha önce çıkan haberlerde Apple’ın Stage Manager’daki problemleri tamamen gidermek amacıyla güncellemenin çıkışını iOS 16’nın sonrasına bırakabileceği belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER