Teknoloji

iPadOS 15’te geliştirilmiş çoklu görev, iOS 15 için yeni bildirim başlığı

ios 15

iPadOS 15, Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, kullanıcıların aynı anda açık olan birden fazla uygulamayı yönetme biçiminde iyileştirmeler içerecek. Ayrıca iOS 15 de yeniden tasarlanmış gelen bildirim başlığı kazanacak.

Gurman, bugün Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda, yani WWDC 2021 etkinliğinde Apple’dan neler beklenebileceğine dair bir genel bakış attı. Konuyla ilgili yazısında önceki haberlerinde yer verdiği beklentileri yinelerken birkaç yeni bilgi de sağladı. Gurman daha önce iPadOS 15’in kullanıcıların Ana Ekranda herhangi bir yere araç takımı yerleştirmesine izin vereceğini söylemişti. Cumartesi günü ise Gurman, tahminlerini iPadOS 15’te de çoklu görev geliştirmelerinin beklenebileceğini söyleyerek genişletti.

Apple, iPad için ana ekranı yenilemeyi ve “araç takımlarının” (takvim, hava durumu ve hisse senetleri gibi dinamik bilgi parçacıkları) ekranın herhangi bir yerine yerleştirilmesini desteklemeyi planlıyor. Bu, ‌iPad‌’i Android rakipleriyle aynı hizaya getirecek, yaygın olarak istenen bir özelliktir. Şirket ayrıca aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırmayı kolaylaştırmak için geliştirilmiş bir çoklu görev sistemi planlıyor.

Ek olarak Gurman, iMessage’da yapılan büyük değişikliklerin ve kullanıcıların cihazlarında durumlarını belirlemeleri için yeni bir yolun yanı sıra ‌iOS 15‌’in yeniden tasarlanmış bir gelen bildirim başlığını de içereceğini söylüyor:

iPhone ve ‌iPad‌ yazılım güncellemeleriyle birlikte, kullanıcılar artık araba kullanıyor, uyuyor, çalışıyor veya rahatsız edilmek istemedikleri gibi bir durum ayarlayabilecek ve gelen bildirimlerin nasıl ele alınacağını bu şekilde ayarlayabilecek. Ayrıca güncelleme mesajlara otomatik yanıt vermeye daha fazla odaklanacak ve ekranın üst kısmında gelen bildirim başlığı için yeni bir tasarım içerecek.

Ayrıca Gurman, Apple’ın ‌iPad‌ ve ‌iPhone‌ için yeniden tasarlanmış bir kilit ekranı üzerinde çalıştığını ancak bu değişikliklerin bir kısmının gelecek yıl iOS 16’ya kadar ertelendiğini söylüyor:

Ayrıca Apple ‌iPhone‌ ve ‌iPad‌ için yenilenmiş bir kilit ekranı üzerinde çalışıyor, ancak bu değişikliklerden bazıları gelecekteki bir sürüme ertelendi ve bu yıl görünmeyecek.

iPadOS 15 ve iOS 15’in dışında; macOS 12, tvOS 15 ve watchOS 8’e gelince, Gurman bunlar için küçük güncellemeler beklediğini söylüyor. watchOS 8, iyileştirilmiş sağlık izleme özellikleri ve “arayüz iyileştirmeleri” içerecek. Apple’ın WWDC 2021 konferansı resmi olarak 7 Haziran Pazartesi günü TSİ 20.00’de başlıyor. Gelişmeler en hızlı şekilde Teknoblog.com’da ve sosyal medya kanallarımızda olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER