Manşetler

iPadOS 14 tanıtıldı: Yenilenen uygulamalar, gelişmiş Arama

ipados 14

Apple’ın iPad’ler için hazırladığı en yeni mobil işletim sistemi olan iPadOS 14 tanıtıldı.
iPadOS 14; gelen FaceTime ve telefon aramaları, Siri etkileşimleri ve Arama için kullanıcıların elindeki işe odaklanmasına yardımcı olmayı vadeden kompakt bir tasarım sunuyor.

Gelen FaceTime ve telefon aramaları, Siri etkileşimleri ve Arama için iPad’e özel olarak hazırlanan yeni kompakt tasarım; kullanıcıların odaklanmalarına ve yaptıkları işte daha fazla ilerleme kaydetmelerine yardımcı olacak. Gelen FaceTime ve telefon aramaları şimdi tüm ekranı kaplamayan küçük bir sembol şeklinde görünüyor. Bu sayede, kolayca cevap vermek için hızla dokunmak veya kaydırıp reddederek işe geri dönmek mümkün oluyor. Siri etkinleştirildiğinde ise ekranın alt kısmında görünüyor. Kullanıcılar böylece Siri’den bir istekte bulunurken ekrandaki bilgilere rahatlıkla bakabiliyor. Siri ayrıca diğer uygulamaları açarken veya müziği kontrol ederken hızla görüntüden ekrandan kayboluyor.

iPadOS 14’le birlikte iPad’in Arama işlevi de yenileniyor. Artık Arama fonksiyonuyla uygulamaları bulup ve çalıştırmak, kişilere, dosyalara ve hızlı bilgilere erişmek, insanlar veya mekanlar hakkında sık sorulan sorulara yanıt bulmak mümkün oluyor. Yeni tasarım sayesinde kullanıcılar içinde oldukları uygulamayı terk etmek zorunda kalmadan istedikleri yerden arama yapabiliyor. Web aramalarında ise kullanıcılar yazmaya başlar başlamaz ilgili öneriler sunarak tek bir dokunuşla arama sonuçlarına ulaşma imkanı sunuyor.

iPadOS 14 ile uygulamalar içinde gezinmek kolaylaşıyor

Fotoğraflar, Dosyalar, Notlar, Takvim ve Apple Music gibi birçok uygulamada yeniden tasarlanan kenar çubukları, gezintiyi tek bir yere toplayarak içeriği önde ve ortada tutuyor; kullanıcıların uygulama içinde aradığını daha kolay bulmasını sağlıyor. Sadeleştirilen araç çubukları ve yeni aşağı açılır menüler uygulama kontrollerine tek bir noktadan erişim vadediyor.

iPadOS 14, Apple Pencil ile birlikte iPad’e Scribble özelliğini getiriyor. Kullanıcılar herhangi bir metin alanına el yazısıyla not aldıklarında otomatik olarak metne dönüştürülüyor. Böylece iMessage’a yanıt vermek veya Safari’de arama yapmak gibi işlemler daha kolay şekilde yapılabiliyor.

Detaylar geliyor…

İLGİLİ HABERLER