Teknoloji

iPad’e özel Microsoft Office fotoğrafı sahteymiş (güncellendi)

Dünün önemli olaylarından bir tanesi Microsoft’un iPad için bir Office yazılımı hazırladığına delil olarak gösterilen, Office iPad yazılımının çalıştığı bir iPad’e ait fotoğraftı. The Daily tarafından yayınlanan bu fotoğraf için günün ilerleyen saatlerinde bir Microsoft sözcüsünden yalanlama geldi, The Daily’deki haberin doğru olmayan dedikodu ve spekülasyonlara dayandığı iddia edildi.

Microsoft buna ek olarak yakın temasta olduğu, ZDNet’ten Mary Jo Foley’e de The Daily’nin yayınladığı Office çalıştıran iPad fotoğrafının gerçek bir Microsoft yazılım ürününün fotoğrafı olmadığını kaydetti. Yayınlanan fotoğrafta iddia edildiğine göre Office iPad uygulaması Word, Excel ve PowerPoint çalıştırıyordu.

Ne var ki, The Daily’den Peter Ha, Twitter’dan geçtiği mesajda fotoğrafın gerçek olduğunu iddia etti. Ayrıca Office iPad’e ait olduğunu iddia ettiği yeni bir fotoğraf daha yayınladı. Bunun üzerine Microsoft, TheVerge sitesine bir bilgilendirme mesajı geçti ve The Daily’ye verilen ekran görüntülerinin gerçek bir Microsoft ürününe ait olmadığını tekrarladı.

Microsoft’un iPad’e özel bir Office versiyonu hazırladığı dedikoduları bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Redmond’ın Windows 8 tabletlere özel Office’ten önce iPad için bir Office yazılımı çıkarması beklentisi söz konusu. Bu arada Windows 8 ile hemen hemen aynı zamanlarda çıkması beklenen Office 15’in de beta öncesi sürümü yayınlandı. Windows 8’de masaüstü uygulama gibi çalışacak Office yazılımları görünüş açısından Metro’ya biraz daha yakın olacak ve dokunmatik işlevler açısından zenginleştirilecek.

İlgili – The Verge
İlgili – ZDNet

Güncelleme: Konuyla ilgili gelişmeler yukarıda aktardıklarımızla sınırlı değil. Microsoft’un Kurumsal İletişim departmanına ait Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama geçildi. Atılan tweet “The Daily’ye saygı duyuyoruz, ancak üzülerek söylüyoruz ki birisi onlara yanlış bilgi vermiş ve herşey “önümüzdeki haftalarda” netlik kazanacak.” şeklindeydi. Tweet’te geçen “önümüzdeki haftalar”ı beklemeye başladık.

İLGİLİ HABERLER