Teknoloji

iPad uygulamaları 1 milyon eşiğini geçti

ipad uygulamalari
Görsel: The Verge

Apple, yeni iPhone SE ve 9.7 inç iPad Pro’yu tanıttığı etkinliğinde, iPad’e dair bazı önemli bilgileri paylaşmayı da ihmal etmedi. Apple’ın tabletleri için hazırlanan toplam uygulama sayısının 1 milyonun üstüne çıktığı açıklanırken, söz konusu eşiğin geçilmesi Apple’ın tablet ekosisteminin ne kadar sağlam olduğunun ve büyümesini sürdürdüğünün bir göstergesi olarak nitelendi.

App Store’da 1 milyon uygulama sayısı 2013’ün sonlarında geçilirken, söz konusu uygulamaların sadece yarısı iPad’i destekliyordu. Aradan geçen iki yılın ve birkaç ayın sonunda, söz konusu uygulamaların sayısı ikiye katlanmış oldu.

İlk versiyonu 2010’da piyasaya çıkan iPad, artık neredeyse altı yaşında bir ürün. App Store’da 1 milyon uygulama barajı geçildiğinde, iPhone da altı yaşında bir üründü.

iPad uygulamaları, tabletini dizüstü bilgisayarlara rakip olabilecek bir kreativite aracı olarak sunma konusunda halen mücadele eden Apple’ın elindeki en önemli kozlardan biri durumunda. Uygulamaların sayısının sürekli artması da, Cupertino merkezli şirkete bu mücadelede önemli destek sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER