Eğlence

iPad’e iPadOS 17 ile birlikte USB webcam desteği geliyor

ipad air 5 inceleme

Apple’ın en son iPadOS 17 geliştirici betası, çeşitli USB webcam ve hatta Elgato’nun Cam Link 4K gibi cihazlar aracılığıyla bağlanan veya webcam modları olan aynasız kameralar için desteği içeriyor. Bu gelişme, iPad’in kullanım olanaklarını büyük ölçüde genişletecek.

Twitter kullanıcısı Stephen Robles, USB webcam desteğini gösterdi ve bunun şu anda sadece FaceTime’da çalıştığını belirtti. Bu, iPadOS 17’deki yeni bir temel API olduğu için, geliştiricilerin uygulamalarını güncelleyerek yeni kamera seçeneklerini desteklemeleri gerekiyor. Bu özellik, harici USB kameralar ve webcam’leri kullanabilen Zoom veya Microsoft Teams gibi uygulamalar için oldukça yararlı olacak.

Diğer bir Twitter kullanıcısı olan Brian Voll, Elgato’nun HD60S+ USB yakalama kartını kullanarak bir oyun konsolu veya herhangi bir HDMI cihazından gelen içeriği bir FaceTime görüşmesine aktarabildiğinizi keşfetti. Twitch ve YouTube gibi uygulamalar, bu yeni harici kamera yeteneğini desteklemek üzere güncellendiğinde, iPad’i çok daha yetenekli bir mobil yayın cihazına dönüştürecek.

Apple, şu anda ücretsiz olarak, normalde kayıtlı geliştiricilere sunulan iPadOS 17 geliştirici betasını test ediyor. iPadOS 17’nin genel beta sürümü, bu sonbaharda gerçekleşecek nihai sürümünün önünde Temmuz ayında kullanıma sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER