Teknoloji

iPad tablet pazarındaki yerini güçlendiriyor

ipad tablet

Araştırma şirketi Counterpoint Research’ün verileri, Apple’ın iPad serisinin tablet pazarındaki etkisini biraz daha artırdığını gösteriyor. Apple’ın küresel tablet pazarındaki payı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 53 oranında arttı ve yüzde 37’ye yükseldi. 2020’nin aynı döneminde şirketin tablet pazarındaki payı yüzde 30 seviyesindeydi.

Raporda 2020 yılında tablet pazarındaki rekabetin azalmasının hem Apple’a hem de Samsung’a yaradığı belirtiliyor. Bu süreçte söz konusu iki şirket portföylerini düzenli olarak yenilerken, diğer tablet üreticileri küçülme veya kapanma gibi kararlar doğrultusunda hareket etmişti.

Apple ve Samsung dışında tablet pazarındaki payını artıran diğer şirket ise Lenovo oldu. Lenovo’nun bir önceki yıl yüzde 5 olan pazar payı yüzde 9’a çıktı. Huawei’nin yüzde 11 olan pazar payı ise yüzde 5’e geriledi. Diğer üreticilerin pazar payında ise yüzde 10’luk bir düşüş kaydedildi.

Apple’ın tablet satışlarında aslan payını baz iPad modeli alıyor. Counterpoint’in kıdemli analisti Liz Lee, tüm iPad modellerinin satış performansının çok iyi olduğunu belirtti. Baz iPad’in satışlardaki payı yüzde 56 olurken; iPad Air 4 yüzde 19, iPad Pro ise yüzde 18 ile baz modeli takip etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER