Teknoloji

iPad Pro’ların yenileri eskilerinden daha biraz daha küçük olacak

ipad pro

ipad proUzak Doğu’daki teknoloji tedarik zincirlerindeki kaynaklarına dayanarak verdiği haberlerle bilinen Japon Macotakara sitesi, Apple’ın yeni iPad Pro modellerinde boyutlarda hafif küçültmeye gidebileceğini öne sürdü. Aynı zamanda son zamanlarda çıkan iPhone modellerinde olduğu gibi 3.5mm kulaklık jakı da kaldırılabilir.

Site, gelecek yılın iPad Pro serisinde boyutların biraz azaltılabileceğini söylüyor. 10.5 inç modellerde 247.5 mm. boy, 178.7 mm. en ve 6 mm. kalınlık görebiliriz. Şu anda bu değerler 250.6 mm. en, 174.1 mm. en ve 6.1 mm. kalınlık biçimde sıralanıyor. Mevcut 12.9 inç iPad Pro’ların 305.7 mm. boy, 220.6 mm. en ve 6.9 mm. kalınlık şeklindeki boyutlarının ise 280 mm. boy, 215 mm. en ve 6.4 mm. kalınlık şeklinde değiştiğini görebiliriz.

Haberde iPad’in FaceID ile birlikte geleceği de söyleniyor. Bu söylenti 2017’nin sonlarından beri belirli aralıklarla dile getiriliyor. Ayrıca iOS 12 beta sürümlerinde de bunu doğrular nitelikte bazı referanslar bulunuyordu. Macotakara, bu özelliğin yatay modda çalışmayacağını öne sürüyor. Öte yandan Apple’ın Smart Connector’u Lightning portunun yanına taşıyabileceği söyleniyor. Bu durumda tablet düşeyde kullanılacak biçimde tasarlanabilir. Ne var ki, iPad Pro’ların esas hedeflerinden bir tanesinin klasik bir dizüstü bilgisayarın yerini almak olduğunu düşündüğümüzde, yatay kullanımı verimsiz hâle getirecek değişikliklerden uzak durulacağını tahmin ediyoruz.

Aynı haberde iPhone serisinde yapılacak bazı değişikliklerden de bahsediliyor. Buna göre dedikodusu yapılan 6.1 inç LCD ekranlı modelde “full active” olarak adlandırılan bir ekran bulunacak. Bu ekranın etrafını dört ince çerçeve saracak ve “Japan Pixel Eyes” adı verilen bir sensörü kullanacak. Ayrıca yakında çıkacak bu yeni iPhone modelinin geçen yılın iPhone X modelinden biraz daha ucuz olacağı söyleniyor.

Apple’ın eylül ayında geleneksel iPhone etkinliğini gerçekleştirmesi ve burada yeni iPhone serisini tanıtması bekleniyor. Muhtemelen bir yılı aşkın zamandır yenilenmeyen iPad Pro’nun en son ürünlerini de bu etkinlikte göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER