Teknoloji

iPad Pro ve Magic Keyboard ikilisinin toplam ağırlığı ortaya çıktı

ipad pro magic keyboard

Apple geçen ay iPad Pro ile birlikte izleme dörtgenli Magic Keyboard klavyeli kılıfı da duyurmuştu. Şirket şimdiye kadar bu aksesuarın ağırlığını açıklamamıştı. Ancak yurt dışında satışa sunulmaya başlamasıyla birlikte ağırlığı hakkında da bilgi sahibi olma fırsatını elde ediyoruz.

MacRumors sitesi forumlarında yazan bir kullanıcı, geçtiğimiz hafta sonu Magic Keyboard aksesuarını edinmiş. 12.9 inç iPad Pro ve Magic Keyboard toplam 1362 gram ağırlığa sahip. 13 inç MacBook Air’ın 1290 gram ağırlığa sahip olduğu belirtiliyor. Ancak iPad Pro ve Magic Keyboard ikilisinin toplam ağırlığının 13 inç MacBook Pro ile aynı olduğu da ekleniyor. Magic Keyboard’un ağırlığının önemli bir kısmı, istenen görüş açısında sabitlemek ve iPad Pro’nun ağırlığını dengelemek için eklenmiş.

Magic Keyboard’un iPad Pro’ya dikkate değer miktarda ağırlık ve hacim eklemesi çok şaşırtıcı sayılmaz. Daha önce çıkan ve 2020 model iPad Pro’lar ile de uyumlu olan Smart Keyboard Folio’nun aksine, Magic Keyboard’da görüş açılarının istenen şekilde ayarlanmasını sağlayan havada asılı tasarım bulunuyor. Makas geçişli tuşlar barındıran ve arka aydınlatmalı tuşlar ve izleme dörtgeni de bu aksesuarın diğer önemli özellikleri arasında yer alıyor.

ipad pro magic keyboard

Eğer izleme dörtgeni ve klavye ikilisini iPad ile kullanmak için daha hafif bir alternatif isteyenler varsa, iPad Pro’dan vazgeçmek zorundalar. Logitech’in klavyeli ve izleme dörtgenli iPad kılıfı, yurt dışında Apple’ın ürününe göre yarı fiyattan satılıyor. Daha ucuz iPad ve iPad Air modelleriyle çalışıyor. Normal iPad ve Logitech’in kılıfı bir arada 1130 gram çekiyor.

iPad Pro için Magic Keyboard mayıs ayında Türkiye’de de satışa çıkacak. Ürünün satış fiyatı 2299 TL olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER