Teknoloji

iPad Pro’ya özel uygulamalar App Store’da öne çıkarılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-pro-app-store-131115

Apple, büyük ekranlı iPad Pro tabletini çıkardıktan bir gün sonra, 12.9 inç devasa Retina ekranlı tabletinin bu büyük ekranının avantajından sonuna kadar yararlanan uygulamaları App Store uygulama mağazasında daha fazla şekilde ön plana çıkarmaya başladı.

Apple, App Store içinde Apple Pencil ile uyumlu uygulamaları, masaüstü seviyesinde deneyim sunan uygulamaları, oyunları ve daha fazlasını sergiliyor.

Apple, iTunes App Store’un iPad’e özel bölümünde en başta gösterilen karusel bölümüne iPad Pro odaklı iki yeni kategori başlığını ekledi. Bunlardan ilki olan “iPad Pro için Harika Uygulamalar” üretkenlik, sanat, araçlar gibi genel uygulama sınıflarından çeşitli iPad Pro odaklı uygulamaları içeriyor. “iPad Pro için Harika Oyunlar” bölümü ise diğerinden daha dar kapsamlı, buna rağmen burada da sergilenmeye değer birçok oyunun bulunduğunu söyleyebiliriz.

ipad-pro-harika-oyunlar-131115

Apple Türkiye iTunes App Store’unda daha çok “iPad Pro için Harika Oyunlar” bölümünü ön plana çıkarmayı tercih etmiş. iPad’lerinde App Store’u veya iTunes içinde iPad için App Store bölümünü açanlar karusel içinde “iPad Pro için Harika Oyunlar” tabelasını göreceklerdir.

“Harika Uygulamalar” listesinin en başında Apple Pencil aksesuarı için destek sunan uMake, Procreate, Paper gibi uygulamalar bulunuyor. Apple’ın kendi iWork üretkenlik paketi de Microsoft’un üretkenlik uygulamaları ile birlikte masaüstü seviyesinde uygulamalar bölümünde yer alıyor. “Güçlü Çoklu Görev” bölümü altında Curator, Todoist gibi popüler uygulamalar sergileniyor.

Sanatçı ruhlu iPad Pro kullanıcıları için de iMovie, Adobe Photoshop Fix ve Enlight gibi, her biri iPad Pro’nun büyük ekranında rahat fotoğraf düzenlemeye uygun deneyim sunan uygulamalar listeleniyor. “Geniş Ekranla Daha İyi” ve “Yoğunlaştırılmış Deneyimler” bölümü içinde de ABD’deki App Store için Netflix, iTunes U ve Sky Guide gibi uygulamalara rastlanıyor. Sky Guide Apple’ın ilk iPad Pro reklamı içinde de ön plana çıkarılan uygulama olarak dikkat çekmişti.

Apple “Harika Oyunlar” bölümünü de üç alt kategoriye ayırıyor. Bunlardan bir tanesi “Muhteşem Oyunlar” başlığını taşıyor. Diğeri “Harika Sesler” ve sonuncusu da “Geniş Ekran, Geniş Eğlence” başlığını taşıyor. Bu üç kategori içinde gösterilen oyunlar arasında Shadowmatic, The Room Three, Badland gibi App Store’un popüler ve daha önce iPhone için de popüler olarak listelenmiş oyunlar bulunuyor.

iPad Pro geçtiğimiz çarşamba günü Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 40 ülkede siparişe açılmıştı. iPad Pro tabletin uzay grisi, altın ve gümüş renk seçenekli ve 32 GB ya da 128 GB kapasiteli modellerini kısa sürede edinmek mümkün oluyor. Yurt dışından gelen haberlere göre 128 GB kapasiteli iPad Pro’ların çoğu daha ilk günden tükenmiş. Ancak 32 GB’lık iPad Pro’ları hâlâ bulmak mümkün oluyor. Apple Pencil ve Smart Keyboard gibi, iPad Pro’ya özel aksesuarlar ise 4-5 haftalık teslimat süreleriyle birlikte sipariş edilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER