Teknoloji

iPad Pro’yu Surface Studio’ya çeviren özel aksesuar destek bekliyor

ipad pro magic dock

Apple iPad Pro‘yu monitör desteği, USB-C ve hatta tablet ile fare kullanma yeteneği gibi özelliklerle kademeli biçimde geliştirmeyi sürdürüyor. Tüm bunlar, iPad Pro’yu bir masaüstü PC gibi kullanmak isteyenler için, tabletle birlikte yerleştirme istasyonu kullanma ihtiyacını artırıyor. MagicDock adı verilen bir Kickstarter ürünü, iPad Pro için sunulmuş en iyi yerleştirme istasyonu çözümlerinden biri gibi görünüyor.

Magic Dock, sahip olduğu mıknatıslar sayesinde iPad Pro’yu kolaylıkla tutuyor. Aynı zamanda bulunduğu yerde döndürülerek düşey yönde kullanılabiliyor. iPad Pro‘nun USB-C portu üzerinden şarj ediliyor. USB-C portu, tablet yerleştirme istasyonuna yerleştirildiğinde birincil bağlantı görevi görüyor.

Bir yerleştirme istasyonundan beklediğiniz gibi, aksesuarları ve bir monitörü bağlamayı sağlayacak çeşitli portlar mevcut. HDMI portu, tek bir USB-C portu, normal USB 3.0 portu var. Hatta kulaklıklar ve hoparlör için 3.5mm ses jakı bile bulunuyor. MagicDock, 11 inç ve 12.9 inç 2018 model iPad Pro‘larla uyumlu. Ayrıca 10.5 inç iPad Pro için de seçenek var. Ancak iPad için en uygun boyutun seçilmesi gerekiyor.

ipad pro magic dockDock, anotlanmış alüminyumdan yapılmış. Kickstarter videosuna bakıldığında da oldukça sağlam olduğu görülüyor. Ancak proje tamamlanıncaya kadar gerçek kalitesini anlamak da mümkün olmayacaktır. Yerleştirme istasyonunun üreticisi olan Steve Warren, modern bir yerleştirme istasyonu çözümünü çoğu açıdan değerlendirmiş. Hatta iPad Pro’nun arkasını korumayan, tabletin buraya bağlandığı bir mikro fiber kılıf bile bulunuyor.

Haberi yayına hazırladığımız sırada gördük ki, MagicDock kitle fonlama hedefini çoktan aşmış. 10.5 inç ve 11 inç iPad Pro‘ya özel seçeneklerin fiyatı 99 dolar. 12 inç versiyon için en az 109 dolar destek verilmesi. Bir Kickstarter projesi olduğu için, aksesuarın son hâli şu anda göründüğünden farklı olabilir. Bu nedenle bağış yapanların dikkatli olmasında fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER