Teknoloji

Bir sonraki iPad Pro Smart Keyboard için ilgi çekici iddialar

ipad pro smart keyboard
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, en son çıkardığı MacBook Pro klavyeleriyle birlikte başlattığı eskinin makas yapılı tuşlarına geri dönüşü daha fazla ürüne yayacak gibi görünüyor. iPad Pro’nun beklenen bir sonraki versiyonu için çıkacak Smart Keyboard’un klavyesinde de makas yapılı tuşların kullanılacağı söyleniyor.

Yeni nesil klavye, Apple’ın masaüstü bilgisayar klavyesiyle aynı isimle, Magic Keyboard olarak anılıyor. Bunun nedeni 16 inç MacBook Pro’daki klavyenin tuşlarının bu aksesuarın tuşlarınınkiyle hemen hemen aynı olması. Makas tuşlu klavyeye gelen yorumlar genellikle olumlu, bu da daha küçük ekranlı MacBook satın almayı düşünenleri yeni modellerin çıkması konusunda daha sabırsız hâle getiriyor.

MacBook Pro 16 inç, şimdiye kadar çıkmış en pahalı Apple dizüstü bilgisayarı olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle yeni tip klavyeyi barındıran bir MacBook satın almak için yeni modelleri bekleyenler var. 2020 model, Magic Keyboard klavyeli MacBook Pro modellerinin yılın ilk yarısında çıkacağı beklentisi Digitimes tarafından dile getirildi. En erken mart ayında yenilenmiş 13 inç MacBook Pro modeliyle bu klavyenin gelebileceği belirtiliyor.

Daha da ilginç olan ise haberin iPad Pro hayranlarını ilgilendiren bir tarafının da bulunması oluyor. Apple’ın profesyonellere hitap eden tabletine özel Smart Keyboard aksesuarı da yeni nesil makas yapılı tuşlar barındıran bir klavyeyle gelecek. Üstelik tuşlar arka aydınlatmalı olacak.

Bu durumda Apple’ın daha önceki Smart Keyboard aksesuarlarına göre önemli değişiklikler olacaktır. Yenilikler klavyeli kılıfı ne kadar kalınlaştıracak veya ağırlaştıracak, bunu göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER