Teknoloji

Apple, iPad Pro reklamı için özür diledi

ipad pro reklamı

Apple, yeni iPad Pro’sunu tanıtmak amacıyla hazırlanan ve kreatif topluluklar arasında tartışmalara yol açan bir reklam filmi için özür dilemek zorunda kaldı. Apple Pazarlama Başkan Yardımcısı Tor Myhren, Ad Age’e yaptığı açıklamada, reklamın beklenen etkiyi yaratamadığını ve hedefi ıskaladıklarını belirtti. Myhren, “Apple olarak yaratıcılık bizim DNA’mızda var ve dünya genelinde yaratıcıları güçlendiren ürünler tasarlamak bizim için son derece önemli.” dedi.

Apple, salı günü M4 işlemcili iPad Pro‘yu tanıttı ve şirket bu ürününü bugüne kadarki en ince ürünü olarak nitelendirdi. iPad ile yaratıcı potansiyelleri maksimum düzeye çıkarmayı amaçlayan bir reklam filmi yayınladı. Reklamda, bir piyano, plak çalar, boya gibi nesnelerin hidrolik bir pres altında ezildiği gösterildi ve en sonunda sadece bir iPad Pro kaldı.

iPad Pro ve yaratıcılık üzerine bir tartışma

Ancak reklam, bazı yaratıcı kesimler tarafından olumsuz karşılandı. Ünlü oyuncu Hugh Grant, reklamı “insan deneyimini yok etme” olarak nitelendirdi. “The Handmaid’s Tale” dizisinin yönetmeni Reed Morano ise Apple CEO’su Tim Cook’a X üzerinden yaptığı bir paylaşımda “hassasiyeti dikkate almaları” gerektiğini söyledi.

Reklam, bazı izleyiciler tarafından yaratıcı araçların yok edilmesi olarak algılanırken, Apple’ın bu araçları öne çıkararak yaratıcılığı destekleme çabası yanlış anlamalara neden oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER