Manşetler

iPad Pro’nun piyasaya çıkışı kasım ayının sonlarını bulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-air-inceleme-00026

Apple’ın 9 Eylülde gerçekleştireceği etkinliğe doğru heyecan iyiden iyiye artmış durumda. Gözler iPhone 6S ve yeni Apple TV’ye çevrilse de, iPad Pro’da etkinlikte tanıtılması muhtemel ürünler arasında sayılıyor. Dolayısıyla iPad Pro’ya ilişkin dedikodular da, etkinliğe sayılı saatler kalmasına rağmen ortaya çıkmaya devam ediyor. Şirketin bugüne kadarki en büyük tableti olması beklenen iPad Pro’ya ilişkin son haberlerin bazılarını iyi bazılarını ise kötü olarak nitelemek mümkün.

Öncelikli olarak iPad Pro’nun hafıza seçeneklerinin 64 GB’den başlayacağını belirtmek gerekiyor. Tabletin profesyonellere yönelik bir ürün olduğu göz önüne alınınca bu alan kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Apple’ın iPhone ve iPad’lerde sunduğu 128 GB dahili depolama alanı seçeneğinin iPad Pro için de masada olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

12.9 inç ekrana sahip olması beklenen iPad Pro’nun teknik donanımı itibarıyla oldukça güçlü bir cihaz olması bekleniyor. Apple’ın yeni nesil A9X işlemcisini barındıracağı söylenen cihazda, tam ölçekli iPad uygulamaları çoklu pencere modu sayesinde ekranda yan yana gösterilebilecek.

Kötü haberler arasında ilk dikkat çeken ise Force Touch destekli özel kalemin iPad Pro’nun kutusundan çıkmayacağı ve ayrı olarak satılacağı oluyor. İki farklı formatta sunulacak klavye için de Apple’ın benzer bir yaklaşım uygulayacağı söyleniyor. Klavyelerden biri aynı zamanda koruyucu kılıf işlevi de görecek. Apple’ın cihazlarıyla aksesuar sunma gibi bir geleneği olmadığı göz önüne alınınca bu durum kulağa oldukça doğal geliyor. iPad Pro’nun fiyat etiketinde 1000 doların üzerinde bir rakam yazabileceği belirtilirken, tabletin çıkışının kasım ayının sonlarını bulabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER